Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Aralık 2011, 00:44   #1
EliFsS
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Avustralyadan Ameliyat


Avustralya'da yaşayan Süleyman Cangökçe (27) isimli gurbetçi, Samsun'da safra kesesi ameliyatı olarak sağlığına kavuştu...

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi'nde tek delikten girilerek yapılan ameliyatla bir günde ayağa kalkan Cangökçe, "Ameliyatımı özellikle gelip burada oldum. Gerçekten ağrısız sızısız bir operasyon geçirdim." diyerek Türkiye'nin sağlık sektöründeki tecrübesine dikkat çekti.

Dünyanın dört bir yanında yaşayan gurbetçiler, sağlık hizmetlerini yaşadıkları ülkeler yerine Türkiye'de almayı tercih etmeye devam ediyor. Sağlık şehri olma yolunda ilerleyen Samsun da artık yurt içinden sonra yurt dışından da hastaların ilk tercihleri arasında yer alıyor.

TAVSİYE ÜZERİNE GELDİ SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Avustralya'da yaşayan Süleyman Cangökçe isimli gurbetçi de tavsiye üzerine geldiği Samsun'da ameliyat oldu. Safra kesesinde oluşan taşın ağrısı şikâyetiyle ameliyat olanların çok memnun kaldıklarını ve bir günde ayağa kalktıklarını öğrendiği için burayı tercih ettiğini söyleyen gurbetçi Süleyman Cangökçe, "Büyük Anadolu Hastanesi'ni ve doktorlarımızın ismini tanışlarımızdan aldım. Ameliyatımı özellikle gelip burada oldum. Gerçekten ağrısız sızısız bir operasyon geçirdim. Sağlığıma kavuşturdukları için doktorlarım genel cerrahi uzmanları Op. Dr. Muzaffer Al ve Op. Dr. Kerim Güzel'e teşekkür ediyorum." dedi.

KADINLARDA DAHA SIK GÖRÜLÜR

Safra kesesi şikayetleri ve yaptıkları operasyonun yöntemi konusunda bilgi veren Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi genel cerrahi uzmanları Op. Dr. Muzaffer Al ve Op. Dr. Kerim Güzel, "Safra yolunda meydana gelen taşlar genellikle kolesterol ve pigment taşlarıdır. Kadınlarda safra kesesi taşları daha sık görülür. Genetik, hayat tarzı (diyet) gibi nedenler safra kesesi taşı oluşumuna neden olduğu kabul edilmektedir. Kanda HDL kolesterol ve trigliserit yükselmesi safra kesesinde kolesterol taş oluşumuna yol açabilir."

Ultrasonun yoğun olarak kullanılmaya başlamasıyla tüm mide ve sağ taraf ağrısı olgularında safra kesesi taşının kolaylıkla tespit edilebildiğine dikkat çeken genel cerrahi uzmanları Al ve Güzel, "Safra kesesi taşlarında kesin çözüm safra kesesinin çıkarılmasıdır. 1987 yılında ilk olarak safra kesesinin laparaskopik olarak çıkarılmasından sonra artık günümüzde laparaskopik yöntem safra kesesi taşlarının tedavisinde altın standarttır. Bu işlem ile hastanede yatış süresi, işe ve normal aktiviteye dönme süresi kısalmış, ameliyat sonrası ağrı sıklığı azalmıştır. Bu yöntem gebelerde de safra kesesi taşı olgularında günümüzde güvenle uygulanmaktadır. Son yıllarda artık tek delikten (sils port) safra kesesi taşı operasyonları başarı ile yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla