Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ocak 2012, 10:29   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Tuncelide Öğrencilere Şeker Taraması


Tunceli'de Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle kentteki bütün okullardaki öğrencilere diyabet taraması başlattı. Çalışma sırasında obeziteye karşı, aileler sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirilecek.

Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak çalışması ile Türkiye'de ilk kez Tunceli'de okullarda şeker hastalığı tespit çalışması başlatıldı. Kent merkezindeki ilköğretim okulları ile liselerde okuyan yaklaşık 10 bin öğrenci şeker hastası olup olmadığı kontrol edilerek, şeker hastası oldukları tespit edilen öğrencilere ücretsiz olarak erken tedavi uygulanacak.

Tunceli Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İlker Zorlu başkanlığında oluşturulan sağlık heyeti içinde yer alan doktor ve hemşireler bugün başlattıkları çalışma ile kent merkezindeki okullara giderek öğrencileri şeker taramasından geçiriyor.

Doktor ve hemşirelerden oluşan heyet ilk olarak Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na giderek buradaki öğrenciler üzerinde şeker testi yaptırdı. Şekeri yüksek çıkan öğrenciler daha sonra Tunceli Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek, genel bir muayeneden geçirilecek. Yapılacak tahlillerden sonra şeker oranı yüksek çıkan öğrenciler ücretsiz olarak erken tedavi edilecek.

Ayrıca bu öğrenciler arasında obez oldukları tespit edilecek öğrencilere de özel bir tedavi uygulanacak. Sağlık Müdürlüğü ekipleri, bu öğrencilerin evine kadar giderek, sağlıklı beslenme konusunda aile bireylerine eğitim vereceği belirtildi. Böylece obezitenin genç yaşta fark edilerek önüne geçilmesi hedefleniyor.

Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr. İlker Zorlu, sınıflarda şeker taramasına başlamadan önce öğrencilere yaptığı konuşmada, teslerin amaç ve önemini konusunda kısa bilgi vererek, "Bugün buraya parmak ucunuzdan alınacak bir damlacık kan ile kan şekerinize bakmaya geldik. Amacımız, ailenizde genetik geçişli olarak, eğer ki diyabet varsa, bu çocuklara da geçtiği için öncelikle bunu tespit etmek. Daha sonra erken teşhis ile bu durumda olan öğrencilerimizi daha erken tedavi etmek ve ilerde gelişebilecek hastalıkların önünü almayı hedefliyoruz. Ayrıca sağlıklı beslenme ve genç yaşlarda obezitenin önlenmesi için sizlere birtakım bilgiler vereceğiz. Bu durumda olan çocuklarımızı da sağlıklı beslenme konusunda uyarıp yardımcı olacağız. Hedefimiz il genelinde bulunan 10 bin öğrencinin tamamına ulaşmak" dedi.



Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla