Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ocak 2012, 12:41   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Vandaki Doktorların Mecburi Hizmet Süreleri Kısaltılsın


Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, depremin meydana geldiği Van'da görev yapan acil tıp uzmanı doktorların mecburi hizmet sürelerinin kısaltılmasını istedi.

Prof. Dr. Cander, "2 yıl olan mecburi hizmet süresinin afet bölgesinde bir yıla ya da 6 aya düşürülmesini talep ediyoruz. Ya da orada görev yapacak doktorlar için rotasyon uygulanmasını istiyoruz" dedi.

Van'da meydana gelen deprem sonrası birçok doktorun görev yapmak için afet bölgesine sevk edildiğini ama bir süre sonra buradaki doktorların yine eski görev yerlerine döndüğünü hatırlatan ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, "Orada acil tıp uzmanı olarak görev yapan arkadaşlarımız kendi başlarına kaldılar. 6 uzman ve 3 asistan olmak üzere 9 arkadaşımız canla başla çalışıyor. Bu arkadaşlarımız hem depremzede hem de görevine devam ediyor" diye konuştu.

PSİKOLOJİLERİ BOZULUR

Acil tıbbın hizmet alanının çok zor olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Cander şunları söyledi:

"Özellikle ülkemizde bir hastaneye günlük 700-800 hasta acil olarak başvuruyor. Van'da da her gün yüzlerce hasta acil olarak müracatta bulunuyor. Her gün bu hastalara bakmak zorunluluğu var. Bu insan psikolojisine aykırı ve kaldırması mümkün değil."

MECBURİ HİZMET SÜRESİ KISALTILSIN

Van'da mecburi hizmetin kısaltılmasını istediklerini belirten Prof. Dr. Cander, "Afet bölgesinde zor şartlarda çalışan insanların mecburi hizmetinin kısa tutulması gerekir. Bilimsel olarak da afet bölgelerinde hizmetin dışardan verilmesi öngörülüyor. Böyle uzun süreli mecburi hizmetlerde hem verilen hizmet aksayabiliyor hem de istenilen verim elde edilemez. Van'da mecburi hizmet yapanlarla Amasya'da mecburi hizmet yapanlar bir olmuyor. 2 yıl olan mecburi hizmet süresinin afet bölgesinde bir yıla veya 6 aya düşürülmesini talep ediyoruz. Ya da orada görev yapacak doktorlar için rotasyon uygulanmasını istiyoruz" dedi.

AİLELERİ DE VAR

Acil tıp uzmanı olarak görev yapan doktorların ailelerinin de yanında bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Başar Cander, "Oradaki arkadaşlarımız eşleri ve çocuklarıyla birlikte bu hizmeti yerine getirmekte zorlanıyorlar. Bir hafta öncesine kadar çadırlarda yaşamak zorunda kalan arkadaşlarımız yeni konteynırlara geçti. Ama her birine ayrı ayrı konteynır da verilemiyor. Dolayısıyla mecburi hizmetin bu şartlar altında daha kısa tutulması taraftarıyız. Bu konuda Sağlık Bakanlığı'nın gerekli çalışmayı yapmasını bekliyoruz. Şu anda orada görev yapan acil tıp doktorlarımızın çoğu depremin başından itibaren orada bulunuyor. Çok zor şartlar altında çalışıyorlar. Bu şartlar altında hizmet vermeleri çok zor" dedi.

Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla