Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ocak 2012, 12:45   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart 203 Vatandaşa Evde Bakım Hizmeti Verildi


Yozgat Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, 2011 yılı içerisinde hastaneye gidemeyecek durumda olan yaşlı, yatağa bağımlı, özürlü, 203 hastaya evde sağlık hizmeti verildiğini söyledi.

Yozgat Sağlık İl Müdürü Dr Mustafa Uyanık, Yozgat Merkezde 2011 yılı içerisinde çeşitli rahatsızlıkları bulunan hastaneye gidemeyecek durumda olan yaşlı, yatağa bağımlı, özürlü, 203 hastaya evde sağlık hizmeti verildiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın başlatmış olduğu bu uygulama ile maddi durumu zayıf olan ve bakımına ihtiyacı olan yatalak ve kronik hastalara evde sağlık hizmetini en iyi şekilde verildiğini kaydeden Dr. Uyanık, "İlimizde bir doktor, iki hemşire ve bir fizyoterapist, hastaları belirli aralıklarla evinde ziyaret ederek sağlık hizmeti sunuyor. Hastaneye gitmeleri gerektiğinde özel araçlarla hastaneye götürülüp getiriliyor, tıbbı cihaz ihtiyaçları da karşılanıyor. Yaşlı, yatağa bağımlı, özürlü, kanser ya da kas hastalıkları gibi kronik rahatsızlığı olanlar. Maddi manevi her gün bin bir zorlukla mücadele ediyorlar. Üstelik bu hastalar arasında hastanede kalacak." dedi.

Hastanın hastaneye gidip gelmesi konusunda ekipler kendi araçlarıyla hastayı hastaneye götürüp getirmesi konusunda da her türlü kolaylığın sağlandığını kaydeden Dr. Uyanık, "Sadece bu da değil. Yatalak hastalarda yatak yarası oluşmaması için havalı yatak, havalı yastık ya da tekerlekli sandalye gibi tıbbi cihaz ihtiyaçları da karşılıyoruz. Bu cihazları hastaya zimmetleyerek tedavisi boyunca kullanımına sunuyoruz. Tedavi süreci sonrası cihaz hala kullanıma uygunsa alıp başka bir hastaya veriyoruz." diye konuştu.

2011 yılı içerisinde 203 hastaya evde bakım hizmet verildiğini ifade eden Uyanık, "Bu yıl ilimiz merkezde 203 hastaya evde sağlık hizmeti verdik. İlçelerimizde de bu evde sağlık hizmeti verilmektedir. Biz bu sağlık hizmeti sunan mobil ekip sayımızı artırarak daha geniş bölgeye sağlık hizmeti sunmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla