Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ocak 2012, 12:45   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Diyarbakır Bölgesi Sağlık Üssü Konumuna Geldi


Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, Sağlık Bakanlığı'nın yatırımlarıyla açılan yeni bölümleri övdü...

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, Sağlık Bakanlığı'nın yatırımlarıyla açılan yeni bölümler sayesinde Diyarbakır'ın bölgesinin sağlık üssü konumuna geldiğini söyledi. Yağmur, hastalara daha iyi hizmet anlayışıyla yola çıktıklarını belirterek, bunun gereğini en güzel şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Sağlıkta dönüşüm programı kapsamında Diyarbakır'a yapılan yatırımlar yanı sıra sunulan hizmetlerin kalitesi de arttı. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, sosyal güvence konusunda hasta ayrımı yapılmayan bir kurum olduklarını söyledi. Diyarbakır'da tedavi için kendilerine başvuran bütün hastalara eşit muamelede bulunduklarını belirten Yağmur, hizmet anlayışında asla vatandaş ayrımı yapmadıklarını vurguladı. Yağmur, “Amacımız bölgeye en kaliteli hizmeti sunmaktır. Bizler doktor olarak vatandaşlarımız arasında ayrım yapmadan en kaliteli hizmeti sunmanın hesaplarını yapıyoruz. Yaptığımız yeniliklerle birlikte Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni 5 yıldızlı otel gibi donattık. Artık hiçbir hastayı ileri merkezlere göndermek istemiyoruz, tüm imkanlar mevcuttur. Eğer hastamızı ileri merkezlere gönderme ihtiyacı varsa gönderiyoruz, yoksa tüm ameliyat ve tedavileri devasa hastanemizde başarılı bir şekilde yapılmaktadır.” diye konuştu.

KAS HASTALARININ ÇİLESİ SONA ERDİRİLDİ

Yağmur, bölgedeki kas hastalarına yönelik kurdukları Kas Hastalıkları Merkezi'nin hizmete açıldığını söyledi. Yağmur, “Kas hastalıklarının yüzde 90'ı genetik kaynaklıdır. Sağlık Bakanlığı bu hastaların tedavileri ile ilgili 12 adet kas hastalıkları merkezi kurdu ve 2 -6 Mayıs tarihlerinde bu merkezlerde görev yapacak hekim, psikolog, sekreter, fizyoterapist ve diğer çalışmacılar için eğitim semineri düzenledi. Kas hastalıkları merkezi birden fazla uzmanlık alanını kapsayan kas hastalıkları ile ilgili teşhis, tedavi, rehabilitasyon, eğitim ve evde sağlık hizmetleri uygulamasına entegrasyonu sağlayarak kas hastalarının sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırmak için kurulmaktadır. Kas erimesi, vücudumuzu hareket ettiren kasların hacminde küçülmedir.” dedi.

Yağmur, birkaç önce de Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Psikiyatri Polikliniği'nin açılışını yaptıklarını hatırlatarak, bu alandaki sıkıntıları da sona erdirdiklerini kaydetti. Yağmur, şu bilgileri verdi: “Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği'nin Mart 2011 tarihine kadar 38 yatak kapasitesi varken, nisan ayından itibaren, 52 erkek hasta ve 38 kadın hasta olmak üzere toplamda 90 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye başlamıştır. Daha önce yatak kapasitemiz ilimiz ve bölgemizden gelen hastalara yetmediği için hastalarımızın Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevki yapılırken, şu anda hasta sevk oranını ortadan kaldırarak hastalarımızın ve yakınlarının mağduriyetlerini gidermiş bulunmaktayız. Bu bina tamamıyla bir psikiyatri kliniği haline getirilmiştir. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği'nde Dağkapı Kampüs 3 nolu poliklinik binası, Bağlar Semt Polikliniği, Ana kampüs (Üçkuyular merkez bina) ve Şehitlik Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Merkezi'nde toplam 8 poliklinikte ayaktan başvuran hastalara hizmet verilmektedir.”

Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla