Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ocak 2012, 12:45   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Bir Nargile Kaç Paket Sigaraya Bedel?


Kullanımı son yıllarda artan nargilenin zararları alternatif gösterildiği sigaradan kat be kat fazla. Tiryakiler ise nargile dumanının sudan geçmesine aldanıyor.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, ''Bir içimlik nargile 5 ile 10 paket sigara arasında zarar veriyor'' dedi.     

Kansere Karşı El Ele Federasyonu'ca Resim Heykel Müzesi Konser Salonunda Sinan Özen konseri ve kokteyl düzenlendi.     

Açılışta konuşan Prof. Dr. Erdöl, kanseri önlemek için bazı risk faktörlerinin bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi:     

'Bir kere tembellikle mücadele edeceğiz. Yürüyüş yapıp aktif olacağız. Yiyeceklerimize dikkat edeceğiz, kilo vereceğiz. En önemli tedbirler bunlar. Sigarayla mücadelede daha emin ve etkin adımlar atmamız lazım. Alkolle mücadeleyi de bir tarafa bırakmamak lazım. Gençler arasında maalesef belli sektörler tarafından nargile pompalanıyor. 'Nargile sudan geçiyor, sütten çıkmış ak kaşıktır, bir zararı yok gibi söylüyorlar', kesinlikle bir içimlik nargile 5 ile 10 paket sigara arasında zarar veriyor. Bunu bilmeniz lazım. Bunu herkese her zaman söylememiz lazım. Dolayısıyla çok masum değil, çok zalim bir şey olduğunu söylememiz lazım. Bununla ilgili hukuki düzenleme gerekiyorsa onu da Meclis'te bizim yapmamız lazım. Bununla ilgili hazırlıklarımız da var.''     

Dumansız kampüslerin ilk örneği olarak Hacettepe Üniversitesinin kampüs içerisinde dumansız alanlar oluşturacağını belirten Erdöl, bu alanların özellikle çocuk kliniğinin, onkolojinin etrafında olacağını ifade etti.     

Erdöl, Rektör Tuncel'e dönerek, ''Buradan açıklayayım, sizi bağlamış olayım'' dedi.

Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla