Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ocak 2012, 10:00   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Özel Hastanelere Hasta Sınırlaması


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, özel sağlık kuruluşlarıyla yapılan yeni sözleşmede vatandaşlar lehine düzenlemeler bulunduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, özel sağlık sağlık kuruluşlarına bir saatte altı, günde en fazla 60 hasta muayene edebilme şartı geterildiğini duyurdu. Çelik, SGK'da düzenlenen 'Özel Sağlık Hizmeti Sunucuları İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, toplantıda sağlık hizmetiyle ilgili son gelişmeleri değerlendireceklerini söyledi.

HALK MEMNUN

Son dokuz yılda sağlık sisteminde önemli değişiklikler olduğunu dile getiren Çelik, sağlık hizmetiyle ilgili memnuniyet oranlarının arttığını, bu oranın yüzde 39'dan yüzde 73'e yükseldiğini, 'sorun var' diyenlerin oranının ise yüzde 44'ten yüzde 17'ye gerilediğini vurguladı. Yeni bir sözleşmenin başında bulunduklarını söyleyen Çelik, 'Madem bu kadar harcama yapılıyor, bu kadar kaynak tahsisi yapılıyor, böyle bir memnuniyet var, bunun sürdürülmesi konusundaki engeller nelerdir, bunları konuşmak için buradayız. Aldığımız kararlar kapsamında vatandaşlar lehine önemli düzenlemeler var. Bir saatte altı, günde en fazla 60 hasta muayene edebilme şartını getirmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

100 TL ÜZERİNE BELGE VERİLSİN

100 TL üzerindeki işlemler için vatandaşlara belge verilmesi gerektiğini söyleyen Çelik, şöyle konuştu: "Hastanelerde branş doktorlarının beşte dördünün SGK'lıya bakmasını yani branşlarda yüzde 20'lik bir serbestliği getirmiş bulunuyoruz. Ayrıca, özel hastanelere olası cezalarla ilgili indirim ve kendini savunma hakkı sözleşmede yer alıyor. Hastane dışında hekimlerin sorumluluğu konusu da özellikle işletmeciler tarafından talep edilen bir husustu. Bu konu da aydınlığa kavuşturuldu. Cezalarda tavan uygulaması ve taksitlendirme imkanı, özel hastanelerde bürokratik birçok kolaylıklar sağlayan, formalite bir çok evraktan hastanelerimizi kurtarmaya dönük önlemler aldık. Netice itibarıyla amacımız sağlık hizmeti sunumunda yakalanan bu standardın korunmasıdır.'

Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla