Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Mart 2012, 18:13   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Yontma Taş Devri Hakkında Bilgi

İLK ALET YAPILDI Peygamber Isa’nin dogumuna 2.198.427 yıl kala, su günlerde Asya Kitasi’nda sonradan Çin adini alacak olan bölgede ilk alet yapiminin gerçeklestigi haber alinmistir. Homo Faber ( alet yapan insan ) adini alan ilk alet yapimini gerçeklestiren kisi muhabirimize su açiklamada bulunmustur: Geçen gün çakmak tasindan yapilmis el baltam ile topragi kaziyordum.





1. ISINMAK İÇİN; Magaralar içine yakilan atesin özellikle kis gecelerinde insanlarin üsümesini önledigi görülmüstür.
2. AYDINLANMAK İÇİN;Geceleyin magaradan disariya çikmak için kalktigimizda klandaki akrabalarimizin üzerine basmamak için atesin aydinligindan yararlanabiliriz. Özellikle de magara duvar resimlerini yaparken, çok yayari oldugu bilinmektedir.
3. YIRTICI HAYVANLARDAN KORUNMAK İÇİN: Yirtici hayvanlarin atesten korktuklari belirlenmistir. Bu nedenle yatmadan önce magaramizin girisine yakilacak bir ates güvenligimizi saglayacaktir.
4. BAZI YIYECEKLERI PISIRMEK İÇİN: Et, patates, patlican gibi bazi besinlerin atese bir süre tutulmasindan sonra daha da lezzetli oldugu söylenmekteydi. Bu bilgiler üzerine muhabirlerimiz bir deneme yapmislar ve söylentilerin dogrulugunu saptamislardir.
5. SERAMIK VE MADENSEL ALET YAPIMINDA: Bu konuda henüz yeterli birikimin olmamasi nedeniyle bu seyler teoridedir. Bu seylerin gerçeklesebilmesi için yüzbinlerce yilin geçecegi sanilmaktadir.
ZAMANI ÖLÇME KONUSUNDA İLK ADIMLAR ATILIYOR
Zamanin ölçülmesi konusunda farkli uygulamalar hizla yayiliyor. Bazi klanlar agaçlarin çiçekler açmasini, bazi klanlar kar yagisini, bazi klanlar da bulunduklari bölgedeki irmaklarin taskin yapmasini sayarak zamani ölçmeye basladilar. Daha kisa zamanlarin ölçülmesinde de Ayin ve Günesin dogmasi sayilarak kullaniliyor. Bazi klanlarin da bahar gelip, doganin canlanmasini kutladiklari ögrenilmistir.
DEVRİN EN ÖNEMLİ KARMA RESİM SERGİSİ
Yontma Tas Devri’nin en önemli karma resim sergisi Ispanya’da Apenin Daglarindaki Los Capallos Magaralarinda açildi. Çesitli ressamlarin resimlerinden olusan karma sergide Yonyma Tas devri’ndeki günlük yasama iliskin yapitlar yer aliyor. Resimler, renklendirici çesitli bitkilerle, çira isiyle ve hayvansal renklendiriciler kullanilarak yapilmistir.
Av sahnelerinin, boga ve öteki hayvanlarin magara duvarlarina yapilan resimler izleyicileri heyacanlandirmistir. Bazi klan üyeleri de bu resimleri olagan üstü güçlere sahip kisilerce yapildigini söyleyerek bu yapitlara ve sanatçilarin yeteneklerine gölge düsürmeye çalismislardir. Yanda resim sergisindeki yapitlardan biri yer almaktadir.
KADINLAR ETEK GİYİYOR
Doganin kadinlara vermis oldugu analik görevi nedeniyle kadinlar klan yasamina toplayicilik yaparak katkida bulunuyorlardi. Kadinlarin Hamile olmalari, çocuklarini emzirmek ve korumak zorunda olmalari onlarin barinaklardan çok fazla uzaklasmalarina engel oluyordu. Fiziksel olarak da erkeklere göre daha güçsüz olan kadinlar ava çikamiyorlardi.
Kadinlarin dogada hazir bulup topladiklari meyve ve sebzeleri tasimak büyük bir sorun oluyordu. Sonunda kadinlar etek giyerek bu sorunlarini çözdüler. Eteklerin önündeki iki ucu alarak bellerine takan kadinlar önlerinde bir torba ( ne demekse ? ) olusturarak topladiklari ürünleri buraya doldurup tasimaya basladilar.
Kadinlarin bu davranislari bir süre sonra moda adi verilen bir akimi baslatacak ve toplumsal tüketimi hizlandirici bir etkide bulunacagi uzmanlar tarafindan iddia edilmistir. Su anda uzun olan boylari uzun olan eteklerin milyonlarca yil sonra islevlerini yitirerek mini ve yirtmaçli modellerinin çikacagi tahmin edilmektedir.
Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla