Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Mart 2012, 23:38   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Ahmet Koç / Renkli - Türkçe




Albüm ile ilgili diğer bilgiler

Dünya müzik piyasasında yer edinmiş yerli-yabancı sayısız sanatçının albümlerinde prodüktörlük ve aranjörlük görevi üstlenen Ahmet Koç, 7. stüdyo albümüyle kariyerinde yeni bir döneme giriyor.
Bugüne kadar yaptığı tüm albümlerde konseptler belirleyen, dünyaca ünlü starların şarkılarını bağlaması ile yeniden yorumlayan Ahmet Koç, “Renkli-Türkçe” adını verdiği bu albümde, solist düetlerinin yanı sıra yine enstrümantal eserlere yer verdiği bir repertuar hazırladı.
Gripin, Kibariye, Betül Demir ve Göksel “Renkli-Türkçe”de…
Yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın bir ürünü olan Ahmet Koç’un yeni albümü “Renkli-Türkçe”de 4 düet, 5 enstrümantal toplam 9 şarkı yer almakta.
Özellikle 2000’lerde yayınlandığında çok ilgi gören, Melih Kibar bestesi “Sucu Çocuk” Ahmet Koç yorumuyla “Renkli-Türkçe” nin açılışını yapıyor.
Albümün ilk konuğu ise son dönemin en önemli rock gruplarından Gripin.Sözleri Louis Aragon’a bestesi Zülfü Livaneli ye, ait “Sus Söyleme” isimli şarkı da Ahmet Koç ve Gripin, rock müzik ile bağlamanın ne kadar uyumlu olduğunu heyecanlı bir yorum ve icra ile gözler önüne seriyor.
Anonim Azeri halk şarkısı “Şiire Gazele”nin enstrümantal Ahmet Koç yorumunun ardından eşsiz yorumcu Kibariye ve Ahmet Koç düeti, “Yok mu Sayalım” ile “Renkli-Türkçe” de müzik ziyafeti devam ediyor.
Yunanistan’ın Dünyaca ünlü bestecisi MikisTheodorakis’in eserlerinden “Beautiful City” Ahmet Koç yorumu ile albümde yerini alırken, sözleri Aysel Gürel’e bestesi Zülfü Livaneli’ ye ait, yıllar önce Sezen Aksu ve Zülfü Livanelinin birlikte seslendirdiği “Sürgün” yeni nesil yorumculardan Betül Demir ve Ahmet Koç düeti ile “Renkli-Türkçe” de müzikseverlerle buluşuyor.
Ahmet Koç’un 1994 yılında yaptığı “7 Karanfil” adlı albümde de yer alan, Bora Ayanoğlu bestesi, Yeşilçam’ın efsane film müziklerinden “Yunus”, Ahmet Koç’un farklıyorumuyla “Renkli-Türkçe”de yeniden hayat buluyor.
Albümün son misafiri ise Türkiye’nin en önemli kadın solistlerinden Göksel. Söz ve bestesi Sinan Subaşı’ya ait, Zeki Müren yorumuyla bildiğimiz “Aşkın Sırrı Bilinmez”, Ahmet Koç ve Göksel düeti ile günümüze taşınıyor.
“Sürgün”ün enstrümantal Ahmet Koç yorumu ise “Renkli-Türkçe”nin kapanışında yer alıyor.
Yapımcılığını Avrupa Müzik’in, prodüktörlüğünü Deniz Erdem ve Cengiz Erdem’in,müzik direktörlüğü ve aranjörlüğünü Ahmet Koç’un yaptığı “Renkli-Türkçe”nin tüm fotoğrafları Mehmet Turgut imzası taşıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu’nda “sanatçı” olarak çalışmalarını sürdüren Ahmet Koç, aynı zamanda Türkiye’deki tüm yorumcuların haklarını koruyan ve kendi alanında tek meslek birliği olan MÜYORBİR’ in başkanlığını yürütmekte, birçok albümde müzik yönetmenliği ve tv programları yapmaya devam etmektedir.
__________________


İlk kez değil bu kaLp hazır bütün eLvedaLara
var git gönüL yasak bize sevda
Senden uzak diyar diyar gezer kalbimde hasret
Boynum bükük sensiz her yer gurbet
Uyuduğum dizlerine sevda rengi gözlerine
GönüLsüz eLveda yar...
Ömrüm ağlar takvimlerde bir sürgündür bu can tende
Ben gitsem de kalbim senLe
gönüLsüz eLveda Aşka. http://nettekeyif.com/image.php?type...ine=1300830921
Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla