Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Nisan 2012, 11:14   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Çok Şiddetli Kol Ağrıları

kol ağrılarının sebebleri - kol ağrıları hakkında - kol ağrılarının tedavisiÇok şiddetli kol ağrıları bir çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Kol ağrıları koldan kaynaklanabileceği gibi diğer organlardaki bozukluklardan da çıkabilir.


En sık rastlanan kol ağrısı nedenlerinin başında boyun omurlarında meydana gelen kaymalar gelir.Boyun bölgesinde omurilikten çıkan ve kola giden sinirler beyin omurları arasına sıkışarak çok şiddetli ağrılara yol açabilir. Bu çok şiddetli ağrılarla birlikte kolda karıncalanma,uyuşukluk gibi hisler de ortaya çıkar.


Boyun ve sırt kaslarına gerilimleri kola giden damar ve sinirleri sıkıştırarak yine çok şiddetli kol ağrılarına neden olabilirler.


Kolun trafik kazaları ya da başka kazalara bağlı olarak ani gerilimi, uzun süre asılı kalmak gibi nedenler kola giden sinirlerde tahribata yol açarak çok şiddetli yanma tarzında ağrılara neden olabilirler.


Kola giden damar yaralanmaları, damarların onarılmasından sonra da yine çok şiddetli ağrılara neden olabilir. Aşırı sigara içenlerde damarların daralması ve kola yeterince kan gitmemesi yine şiddetli kol ağrılarına neden olur.


Miokard enfarktüsünün başlaması sırasında özellikle sol kola vuran şiddetli ağrılar başgösterdiği herkesçe bilinmektedir. Akciğer kanserlerinin ileri dönemlerinde kola vuran şiddetli ağrılar görülebilir. Özellikle tümör kola giden sinirler üzerine baskı yapmaya başlar kolda ağrının yanısıra incelme ve hareket kaybı gibi bozukluklar da ortaya çıkabilir. Görüldüğü gibi kola yayılan ağrılar bir çok nedene bağlı olabilir. Bu nedenle şiddetli kol ağrısından yakınan hastaların mutlaka hekime başvurmasında yarar vardır.


alıntıdır


Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla