Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Nisan 2012, 11:25   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Kaplıca Tedavileri

türkiyedeki kaplıcalar - kaplıcaların özellikleri - kaplıca tedavisinin yararları - kaplıca tedavisinin sakıncaları
Kaplıca tedavisinde kaç gün kalınacağı önemli konulardan birisidir. 21 gün kalınması uygun olmakla birlikte halkımız genellikle kaplıca tedavisini 15 gün olarak uygular. İçme tedavisi de genelde 3 gün olarak yapılır. Genellikle üç haftalık ve 21 banyoluk kürlerin tedavi edici etkisi olduğu, uzmanların ortak görüşüdür. Öte yandan, özel durumları dikkate alınırsa, her kişiyi 21 gün kaplıcada tutmanın mümkün olmadığı da düşünülmelidir.


Kaplıca tedavisinin çok uzun süre devam etmesi de sakıncalıdır. Hastanın alıştığı bir çevreden ayrı, disiplinli ve yorucu tedavilerle geçen bir hayat tarzı, hastalarda ruhi bunalımlar yaratabilir. Hastalar, içme ve kaplıcalara karşı bir tiksinti ve isteksizlik duymaya başlar. Önemli görülen hastalıklarda, tedavi süresini, çoğunlukla kaplıca hekimi ayarlayabilir. Her hastanın durumu değişik olduğundan, tüm hastalara aynı süre ve aynı çeşit tedavinin uygulanamayacağı açıktır.

Belli başlı kaplıcalar ve su özellikleri

Bursa Termal Otelleri:


Su sıcaklığı 31-46 °C arasında değişir.Tedavi edilen hastalıklar, romatizma, karaciğer, safra kesesi ve böbrek hastalıkları, jinekolojik ve ****bolik rahatsızlıklar, ameliyat sonrası problemlerdir.

Yalova Termal Kaplıcaları:


Su sıcaklığı 60°C ve 65°C arasında değişir.Tedavi edilen hastalıklar,romatizma, sindirim sistemi hastalıkları, sinir sistemi bozuklukları, idrar yolları iltihapları ve ****bolik rahatsızlıklardır.

Balıkesir, Gönen Termal Otelleri:


Su sıcaklığı 73°C civarındadır. Tedavi edilen hastalıklar, Kronik abselerin yol açtığı hastalıklar, iç hastalıklar, jinekolojik ve psikolojik rahatsızlıklardır.

İzmir, Balçova:


Su sıcaklığı,62°C ve 80°C arasında değişir.Tedavi edilen hastalıklar, romatizma ve sindirim sistemi hastalıkları, kaza veya ameliyat sonrası hastalıkları, kireçlenme ve ****bolik rahatsızlıklar.Sıcak mineral banyoları, sauna, su masajı, fizik tedavi, elektro terapi ve kinesiterapi seansları tercih edilebilir.

Denizli Pamukkale:


Su sıcaklığı: 36°C ve 38°C arasında değişir.Tedavi edilen hastalıklar,Romatizma, deri hastalıkları ve jinekolojik hastalıklar, aşırı fiziksel ve sinirsel yorgunluklar, sindirim sistemi bozukluklarıdır.

Afyon termal otelleri:


Su sıcaklığı42°C ve 53°C arasında değişir.Romatizma, deri hastalıkları ve jinekolojik hastalıklar sinirsel yorgunluklar, böbrek problemleri, gastroanterit, kireçlenme ve kasların güçlendirilmesi gibi durumlarda alternatif tedavi yöntemi olduğu bilinmektedir.


Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla