Konu: İmplant
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Nisan 2012, 14:07   #1
cenkdanyel
Keyifli~Üye
 
cenkdanyel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 07 Nisan 2012
Mesajlar: 10
cenkdanyel is on a distinguished road
Puanlar: 1.525, Seviye: 1
Puanlar: 1.525, Seviye: 1 Puanlar: 1.525, Seviye: 1 Puanlar: 1.525, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart İmplant

Eksik dişleri tamamlamak için çene kemiğine yerleştirilen bir tür vidadır, implant. Bu vidalar titanyum adı verilen doku dostu bir materyalden imal edilir. Titanyumun doku ile uyumu ve kemiğe bağlanması çok iyidir. Alerjik reaksiyonlara yol açma yüzdesi çok düşüktür.Yerleştirildikten sonra vücudun bir parçası haline gelir ve maksimum dayanıklılık gösterir.

İmplantlar tek diş eksikliklerinde komşu dişlerin kesilmesine gerek kalmadan boşlukların doldurulmasına imkan sağladıkları gibi tam dişsizliklerde de bu implantlardan destek alınarak daha tutucu ve kullanımı rahat protezler yapılmasına olanak sağlar.

İmplantın başarısı için doğru teşhis ve planlama çok önemlidir. Dişhekimim implant için hastasını klinik ve radyografik muayeneden geçirdikten sonra belirli uzunluk ve çaptaki implantların yerleştirilebilmesi için uygun genişlik ve derinliğe sahip çene yapılarının olup olmadığını inceler. Bazı durumlarda çene kemiğini uygun hale getirmek için ileri cerrahi teknikleri gerekebilir. Bu işlemler bittikten sonra implantın kemiğe yerleştirilmesi için gereken cerrahi girişim yapılır

Kaynak: impladent.com.tr/uzmanlik-dallari-ve-tedavi-yontemleri/implant.html ( implant )
cenkdanyel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla