Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Nisan 2012, 13:45   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Cilt Bakımında Bitkisel Yağlar Ne İşe Yarıyor

cilt bakımı ve güzellik - bitkisel yağlar - doğal cilt bakımı - cilt bakım yağları - bitkisel cilt bakımı
Kozmetik ürünlerinin içerdiği kimyasal maddeler ve doğal olmayan koruyuculardan dolayı kadınlar, güzelleşmek ve sağlıklı bir cilde kavuşmak için artık bitkisel yağları tercih ediyor. Peki hangi yağ ne işe yarıyor? İşte yanıtı...
Cilt bakımında bitkisel yağlar ne işe yarıyor?

M.Ö 300 yılından beri bilinen ve tıpta, alternatif tedavide ve kozmetikte kullanılan bitkilerden elde edilen yağlara bitkisel yağlar diyoruz. Yağlar bitkilerin çiçek, meyve, kabuk, yaprak, reçine ve odun kısımlarından elde ediliyor.


Bitkisel yağlar içeriklerinde bulunan doymamış yağ asitleri, lesitin, vitaminler ve çeşitli minerallerle cildin işlevlerini destekliyor. Bitkisel yağların bazıları kimyasal ilaç kalıntıları içerebiliyor.


Siz de doğallıktan yanaysanız, işte size cilt bakımında kullanabileceğiniz yağlar ve yararları:


Havuç yağı: Cildin bozulmasını önler. Güneş yanıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Hücre yenileyicisidir. İçerdiği provitamin A ve lesitin, cilt sertliklerini yumuşatır, cilde renk kazandırır.

Limon yağı: Sivilceleri giderir, cildi güzelleştirir, tonik olarak kullanılabilinir. Mikrop kırıcı, sıkıştırıcı, sağlamlaştırıcı, gerdirici özelliği vardır ve cildi yağdan arındırır. Masaj yapılarak kullanılır. Nemli bir pamuk yardımıyla cilt temizlenmelidir.

Biberiye yağı: Sivilceler üzerine sürülebilir, cilde canlılık verir.

Gül yağı: Cilde canlılık kazandırır ve gerginleştirir. Alerjik ciltlere iyi gelir. Makyaj temizler, ciltteki doğum lekelerini alır.

Papatya yağı: Duyarlı ve problemli ciltlerde yaraları iyileştirici ve cildi besleyici özelliğe sahiptir.

Portakal yağı: Cildi güzelleştirir ve sıkılaştırır. Sivilce ve akneleri kurutur. Tonik olarak kullanılır. Cilt için kullanılırken nemli pamuk ile cilt temizlenir.

Susam yağı: Kuru ciltlere, kirpik ve kaşlara rahatlıkla uygulanır. Hafif etkili, cildi besleyici, güneş ışınlarından koruyucu özellikler taşır. Cilde derinlemesine işler, temizleyici ve zararlı maddelerden arındırıcı olarak kullanılabilir.

Buğday yağı: Hücre yenileyici, yara, yanık ve diğer cilt problemlerinde, kırışıklarda etkili olarak kullanılır. Cilt, güneş ve doğum lekelerini giderir.

Fındık yağı: Kuru ve yıpranmış ciltlerde rahatlıkla uygulanır. Doğum öncesi, doğum sonrası cildin esnekliğini sağlamak ve cilt çatlaklığını önlemek amacıyla masaj yapılarak kullanılabilir.

Kakao yağı: Hamilelik sonrası cilt bozulmalarına karşı faydalıdır. Dudak çatlaması ve ciltte pullanmaya karşı kullanılır.

Kayısı yağı: Yüz temizliğinde kullanılır. Akneleri temizler, cilde canlılık verir. Yaşlanma ile ortaya çıkan kırışıkları giderir. Nemlendirici özelliğe sahiptir.

Şeftali yağı: Cilt bakımında peeling yapmak için kullanılabilir.

Vişne yağı: A ve C vitamini ve potasyum içerdiği için temel yağlarla karıştırıp ovma yöntemiyle cilde uygulanır. Cildi arındırmak için peeling amaçlı uygulanabilir.

Ahududu yağı: C ve E vitamini içerdiği için cilde faydalıdır. Cilt bakımında peeling amaçlı kullanılır.


alıntıdır


Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla