Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Nisan 2012, 13:48   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Sivilcelerden Nasıl Kurtulabilirim?

Sivilce Maskesi - Sivilcelerden Nasıl Kurtulabilirim?







Bir çok bayan sivilcelerden bir hayli rahatsızdır. Aaslında bu sıkıntı sadece bayanlara özel bir husus da değildir. Hemen hemen herkes sivilcelerle mücadele etmiştir ya da ediyordur. İşte bu yazı hala mucadele edenler için. Sivilceden nasıl kurtulurum, sivilce maskeleri nelerdir, sivilceye çözüm var mı... gibi sorulara cevap arıyorsanız doğru yazıyı okuyorsunuz.


İşe önce yanlış bilinenlerle başlayalım!


"Bazı besinler bende sivilce yapıyor": Yanlış

• Yediklerinizin akne yaptıkları şimdiye yapılan tüm araştırmaların hepsinde çürütülmüştür. Ne süt, ne pasta, ne çikolata akne yapmaz. Zaten öyle olmuş olsaydı o besinlerden uzak durarak sivilce sorunu ortadan kalkardı. Sivilceler, ne yediginizden daha çok nasıl yediginizle alakalıdır.


"Yüzümü iyi yıkarsam, sivilce geçer": Hayır!

• Temizlik eksikliği ile sivilcelerin doğrudan alakası yoktur. Eğer öyle olsaydı yüzünü her gün yıkayan birinde sivilce olmazdı. Ancak yine de yüzü temiz tutmak mikroplardan uzak demek oldugu için sivilce tedavisine katkısı vardır.


"Stres sivilce yapar": Hayır!

• Stresin etki etmediği ender şeylerin arasında sivilce etkisi de vardır. Evet stres bir çok şeyi yapar ama sivilce asla. Sadece stresli dönemlerde fazla sebum salınımından dolayı mevcut sivilcelerin azdırabilir ancak yoktan varetmez.


"Güneşışığı sivilcelere iyi gelir": Hayır!

• Güneşışığı sivilceleri geçirmez, kurutmaz. Sadece teniniz bronzlaştıgı için daha az dikkat ceker o kadar. Belki birkaç sivilceyi kurutur ama ardından mutlaka yenileri gelecektir. Sivilcenin tedavisi güneş değildir.


"Sivilcelerimi patlatıyorum, böylece sivilceler geçiyor": Sakın!

• Sivilcelerinizi patlatmakla yüzünüzde mikropların yayılmasına sebep olursunuz ve hatta eğer enfeksiyon kaparsanız ömür boyu geçmeyecek kalıcı yaralar meydana gelebilir. Siyah nokta diye tabir edilen(komedonlar) da sıkmamak gerekir.


"Sivilceler yaş ilerledikçe geçer": Tam olarak değil!

• Sivilceler ileri yaş grubunda daha az görülür. Ancak sivilcelerin tedavisi büyümek değildir. Bazı kimselerde sivilcelerin neden olduğu kalıcı yaralar vardır. Tedavi edilebilecek bir hastalığı tedavisiz bırakmamak ve kalıcı yara riskinden mümkün olduğu kadar erken kurtulmak gerekir.


Doğal maskeler , kullanımı, hazırlanışı ve uygulanışı


• Doğal maskelerin faydaları bir hayli fazladır; cildi nemlendirir, tazelerr ve kırışıklıkları giderir. ETken maddelerine göre ciltteki işlevleri de değişir. Kimi yağlı ciltlere iyi gelirken, kimi kuru ciltlere iyi gelir. Ancak dikkat etmelisiniz! Cilt tipinize uygun olmayan maddeleri içeren bir maske, cildinize zarar verebilir. Eğer cildiniz yağlı ve siz de kuru ciltleri için maskeler kullanıyorsanız yakında ciddi problemeriniz başlayacak demektir. Bu nedenle önce dermatologa gidip cildinizi tanıyın.



Maskeler nasıl kullanılır, nasıl sürülür !

• Önce cilt tipinizi öğrenin ve cildinize iyi gelecek bitki ve meyveleri belirleyin. Eğer sizin bitkiniz yapraklı sebzeler ise; bu sebzelerin maskesini yapmak için kaynar suda 3 dakika bekletip süzün. Soğuyunca cildinizin üzerine yerleştirin. Diğer sebzeleri ise robotta püre yapın. Akmayacak kıvama gelince maskeniz kullanabilirsiniz demektir.



Maskeyi sürmeden önce ne yapmam gerekir

• Maskeyi sürmeden önce cildinizin temiz oldugundan emin olun, yüzünüzü temizleyin. Çünkü kirli cilde maskeyi yediremezsiniz. "Peki maske öncesi yüzümüzü nasıl temizleriz?" Bunun için pamuğa temizleme sütünü döküp önce tüm cildinizi temizleyin, sonra ılık suyla yıkayıp temiz bir havluyla tampon yaparak kurulayın.


Yüz maskelerini nasıl sürmeliyiz

• Maskeyi göz ve dudak çevresi hariç tüm yüz ve boynunuza kalın bir tabaka halinde sürün. Önerdiğimiz maske tariflerindeki bekleme sürelerini aynen uygulayın. Unutmayın maskeleri fazla bekletirseniz cildinize zarar verebilir, az bekletirseniz verim alamazsınız. Maskeyi temizlemek içinse ılık suya batırılmış pamukla cildinizi silip yıkayın ve temiz havlu ile tampon yaparak kurulayın.


İşte sivilce maskesi

• Malzemelerimiz; sadece bebe pudrası ve limon kolanyası.


• Yapılışı; ilk olarak bebe pudrasını bir kaba döküyoruz(sivilce bölgesini kaplayacak kadar olması iyi olur) daha sonra üstüne kolanyayı dökün. İkisini karıştırın ve sivilce bölgesine sürün. Kuruyunca kendi kendine dökülecektir. Hepsi dökülünce yüzünüzü güzelce yıkayın. Eminiz işe yarayacak!



Kızarıklık sorununa ahududu maskesi

• Eğer kızarıklıklar varsa bilin ki cildinizde kan dolaşımı sorunları var. Kılcal damarlarınız zaman zaman hiç de estetik olmayan görüntülere sebep olabilir. Sivilceler ve yer yer kızarıklıklar ortaya çıkabilir.


• Öncelikle kan dolaşımını hızlandıran sebze ve meyveleri öğrenin. Ahudud, böğürtlen, frenküzümü ve çilek gibi meyveleri bolca tüketin. Ayrıca bu meyve ve sebzeler içerdikleri bolca A vitamini sayesinde cilde pürüzsüz ve kadifemsi bir görünüm de kazandırırlar.


• 1 avuç dolusu çilek veya ahududuyu bir kâsede püre haline geitirn ve olduğu gibi cildinize uygulayın. Eğer cildiniz kuru ise çilek püresine 2 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın ve temizlenmiş cildinize uygulayıp 10 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın.


Alıntıdır...


Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla