Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Nisan 2012, 13:48   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Dumanlı Göz Makyajının Yapılışı

makyaj - dumanlı göz makyajı - dumanlı makyaj - dumanlı göz makyajının yaplışı







Dumanlı göz makyajı görsellik bakımından çok hoş olan ve uygulaması da bir okadar kolay olan göz makyajı çeşitidir. O kadar kolaydır ki hiç makyaj yapmasını bilmeyen biri bile çok kolay yapabilir.


Dumanlı göz makyajında rimel sürerken , eğer kirpikleriniz çok düz ise önce kirpikleri kıvırmak ve daha sonra rimel renginde koyu tonda olanları tercih etmek gerekir.İllaki renki rimel sürmek istiyorsanız koyu tonda olmak şartıyla yaptığınız makyajın tonuna uygun olarak koyu siyah, koyu kahve veya füme renklerini seçebilirsiniz ama genelde dumanlı göz makyajında (smoke eyes) tercih edilen rimel rengi siyahtır.


Kirpikleri kıvırma aşamasında rimeli aşağıdan yukarı doğru sürdüğünüzde kirpikleriniz daha uzun gözükecektir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta alt kirpiklerin rimellenmemesi gerektiğidir. Çünkü dumanlı ifadede net hatlardan kaçınmak gerekir.Alt kirpiklere rimel sürüldüğü taktirde oluşan net çizgi istediğimiz dumanlı görüntünün oluşmasını engeller. Buyüzden Sadece üst kirpiklere rimel uygulayıp alt kirpiklere rimel uygulanmaması çok önemlidir.



Göz Kalemi Aşaması


Dumanlı göz makyajında göz kaleminin önemli rolü vardır.Çünkü göz kalemi olmazsa o dumanlı ifade elde edilemez. Renk olarak özellikle koyu renk kalemler tercih edilmelidir. Renkler; siyah,çok koyu kahve ,gri ve füme renkleri tercih edilirse istenilen sonuca çok rahat ulaşılır.


Kalemi gözün içerisine ne kadar net sürerseniz istediğiniz buhulu görüntü o kader belirgin olacaktır.


Gözün içerisine kalem çekilmeli ama gözün üstüne kalem kesinlikle çekilmemeli eğer çekilmek isteniyorsa mutlaka dağıtılarak çekilmelidir.Kalemi olduğu gibi net bırakırsanız makyajı dumanlı olmaktan çıkarıp daha başka görüntüye sokmanız kaçınılmaz olur.



Far Uygulaması



Far uygulaması oldukça kolaydır korkmanıza gerek yok.


Renk seçiminde yukarıda da defalarca belirttiğimiz gibi füme, siyah, gri tonlarını tercih etmek başarıyı arttırıcaktır.


Uygulanışı ise , bir fırça ile aldığınız farı bütün göz kapağınıza uygulayın.


Bu arada farınız yok ise bu işlemi siyah ,gri, veya füme renkli göz kalemi ile de çok rahatlıkla yapabilirsiniz. Kalemi göz kapağına sürüp bir fırça yardımı ile veya parmağınız ile göze dağıttığınız taktirde aynı far etkisini yaratmış olursunuz.


Gözün üst kısmına far uygulaması bittikten sonra gözün alt kısmını da fazla aşağılara doğru abartmadan far uygulamanız gerekiyor. Farınız yok ise ve yukarıdaki kalem tekniğiyle gözün alt kısmını yapıyorsanız kalemi parmağınızla dağıtmayı kesinlikle unutmayın.Dağıtmazsanız çok sert bir ifade yaratmış olursunuz ve dumanlı göz makyajını elde edemezsiniz.



Alıntı..


Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla