Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Nisan 2012, 13:51   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Makyaj Dersleri

Makyaj nasıl yapılır? - Makyaj yapılışının püf noktaları - Makyaj uzmanlarından makyaj dersleri

Makyaj yapmak sanat gibi bişey her kadın makyaj yapabilir ama işin ehli uzmanların görüşlerinide alalım bu sayfamızda makyaj derslerine yer vericez.Makyaj yaparken nelere dikkat edilmeli, ne nasıl ugulanmalı? Aradığınız tüm sorularınızın cevabları burada.


Rujunuzun kalıcılığını nasıl arttırabilirsiniz?

Dudaklarınızı pudralayarak işe başlayın. Daha sonra rujunuzla aynı tonlarda bir dudak kalemiyle dudak çevrenizi hafifçe belirginleştirin. Çizgiyi daima dudak dışından başlayıp ortaya doğru çizin. Dudak çevrenizi düzgünce belirledikten sonra, aynı dudak kalemiyle dudaklarınızın tamamını doldurun.


Çizgi karşıtı bakımlara başlamanın ideal yaşı kaçtır?

25 yaşından itibaren sonbahar ve/veya ilkbahar başlangıçlarında olmak üzere, yılda 1 ve/veya 2 kez çizgi karşıtı (anti-rides) bakımlar uygulamak ileriki yıllar açısından son derece faydalıdır.



Ne renk rimel sürmelisiniz?

Bu seçim aslında makyajınızda arzu ettiğiniz sonuca göre değişir. Genellikle göz rengi temel alınsa da, bu tamamen elde etmek istediğiniz makyaj tarzına bağlıdır.


Göz renginize göre göz makyajı nasıl yapılır?

Gözleriniz yeşilse, yeşil veya lal kırmızısı bir rimel

Gözleriniz mavi veya griyse, mavi veya kahverengi bir rimel,

Gözleriniz kahverengiyse, mavi, yeşil veya kahverengi bir rimel tercih edin.


Göz çevresi neden özel bir bakım gerektiriyor?

Aynanın karşısına geçin ve gözlerinize dikkatle bakın. Ne görüyorsunuz? İncecik, ipek gibi göz kapakları, değil mi? Göz çevresindeki deri yüzün diğer bölgelerindeki deriden 10 kat daha incedir ve kan damarlarıyla daha az beslenir. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi en çok mimik yaptığımız bölgedir: gülerken, ağlarken, konuşurken… Sonuç: göz çevresi yüzde çizgilenmelerin başladığı ilk bölgedir. Bu nedenle özel bakıma gerçekten ihtiyacı vardır.


Hangi allık, nasıl uygulanmalı gelin hep birlikte öğrenelim sevgili bayanlar.

Toz allık

Normal, yağlı ve karma ciltler için uygundur. Yapısı nedeniyle hatlarını belirginleştirir. Allığı uygularken dikkat edilmesi gereken, iyi bir fırça seçimidir. Bunun için orta büyüklükte, yumuşak bir fırça tercih etmelisin. Allık uygulamadan önce yüzünü temizle, nemlendiricini sür ve birkaç dakika bekle. Fırçanı dairesel hareketlerle allık üzerinde gezdir. Aynaya bakarak gülümse ve ilk önce elmacık kemikleri üzerine küçük hareketlerle fırçayı dokundurarak rengi belirginleştir. Sonra şakaklara doğru tek yönde hareketle (ileri geri değil) allığı yay.


Krem allık

Normal ve kuru ciltler için çok uygundur. Birçok renk seçeneği vardır, ama bu renkler cildin doğal rengini kapatacak kadar yoğun değildir. Yumuşak yapısı nedeniyle ciltle o kadar bütünleşir ki, doğal ten rengiymiş gibi durur. Kullanmadan önce cildini nemlendirirsen daha iyi yayılmasını sağlarsın. Uygulama için nemlendiricini sür, 5 dakika bekle. Sonra işaret parmağınla yanaklarının üzerine allığından üç nokta koy ve bu noktaları yukarı-dışarı doğru hareketlerle yay.


Likit allık

Diğer allıklara göre daha mat ve doğal bir görünüm kazandırır. Çok kalıcıdır. Yağlı, karma ve normal cilt tipleri için idealdir. Likit allığın iyi görünmesi için kolayca sürülmesi gerekir. Bu yüzden nemlendirme çok önemlidir. Cilt hemen emeceği için dikkatli uygulanması gerekir. Birçok likit allık, kolay uygulama için rollon şeklindedir. Sürerken gülümseyerek aynaya bak, allığı yanaklarının tam ortasına uygula ve parmağınla şakaklara doğru hızla yay.


Jel allık

Daha canlı ve freş bir görünüm için tercih edilebilir. Sadece yanaklara değil dudaklara da rahatlıkla kullanılabilir. Jel allığın güzel görünmesi için, cildin yumuşak ve pürüzsüz olmalı. Bu yüzden peelingle cildi ölü hücrelerden arındırman gerekir. Cildinde kuruluk hissediyorsan nemlendir. Beş dakika sonra allığı uygula. Soft bir görünüm için, parmağına az bir miktar nemlendirici al ve azıcık jel allıkla karıştırıp yanakların tam ortasına uygula. fiakaklara doğru dairesel hareketlerle yay.


Alıntı..


Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla