Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Nisan 2012, 23:10   #1
reael
Keyifli~Üye
 
reael - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 14 Kasım 2011
Mesajlar: 627
reael is on a distinguished road
Puanlar: 7.525, Seviye: 1
Puanlar: 7.525, Seviye: 1 Puanlar: 7.525, Seviye: 1 Puanlar: 7.525, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 57%
Etkinlik: 57% Etkinlik: 57% Etkinlik: 57%
Standart Barbie oyunu ve barbie oyunları

Barbie markasının doğuşu 1959 yılına dayanmaktadır.
Barbie ismi ve markasının bu kadar popüler olması 1990'lı yıllarının başında başlamıştır.
Barbie markası altında başta barbie oyuncakları olmak üzere barbie adını taşıyan giysiler,ev ihtiyaçları,terlikler,çoraplar,çantalar ve parfüm olarak piyasaya sunulmuştur.Barbie oyuncağı hemen hemen bütün sektörlere ilham kaynağı olmuştur ve bu sektörler barbie markası üzerinde çalışmalar yapmıştır.

Barbie bebeğinin tasarımcısı ve ilk piyasa süren ise ABD'de yer alan bir girişimci iş kadını olan Ruth Handler'dir.
Amerikalı kadın girişimci Ruth Handler barbie bebeklerini kızından esinlenmiştir.Barbie bebeklerine aslında kızının adı olan Barbara Milicent Roberts adını vermek istemiştir ama hem kısa olması hemde kulağa hoş gelmesi açısından bu bebeklere Barbie adını vermiştir.
Barbie bebeklerinin çıkış hikayesini kadın girişimci şöyle anlatıyor.Birgün kızı ve arkadaşları evlerinde kartondan yapılan ve o zamanlar tek boyutlu olan bebeklerle oynarken kızının ve arkadaşlarını bu bebekleri daha çok sevmesi ve daha iyi bir tasarıma sahip olması düşünmüş.
Bu düşünceden yola çıkarak tek boyutlu karton bebeklerden 3 boyutlu bebek tasarlama fikri aklına gelmiş.

Bu düşüncesini bir şirket ile hayata geçirmek isteyen Hurnet,ABD de yer alan oyuncak firması Mattel ile görüşmüştür.Ama yönetim kurulunun tamamı erkek olan kuruldan bu proje geçerli not alamamıştır.
Bunun üzerine girişimci kendi imkanları ile adını barbie koyduğu bebeklere ilk olarak profesyonel bir terziden bebekler için giysi dikmesini istemiştir.
Barbie bebekleri artık 3 boyutlu ve giysileri de olan bir oyuncaktı.Buna tekrardan kayıtsız kalmayan oyuncak firması anlaşma yoluna gitmiş ve ilk barbie bebekler 1959 yılında piyasaya sürülmüştür.
Barbie markası adı altında üretilen oyuncaklar başka sektörlerin de dikkatini çekmiştir.Çocuk çoraplarından,yatak örtülerine kadar barbie sektörde yer almıştır.

Barbie markası tabi ki oyunlara da ilham vermiştir.Bu ilham verdiği oyunların başında da barbie oyunları gelmektedir.
Barbie oyunlarının başında barbie giydirme oyunları,barbie temizlik oyunları,barbie makyaj oyunları,barbie kız oyunları ve barbie yemek yapma oyunları gelmektedir.
Barbie oyunu oynamak isteyenler genelde 4-13 yaş arasında oluşan kızlardır.Erkekler barbie oyunları oynamanın yerine futbol,macera veya dövüş oyunlarını tercih etmektedir.
İnternette flash oyun sektörü tabir edilen sektörde barbi eoyunu oynamak için kaliteli site bulmak neredeyse zorlaşmıştır.
İnternette yer alan en güzel ve en kaliteli barbieoyunları sitesi olan sitemize sizi de bekleriz.
Bu sitelerinde başında da barbieoyunu.gen.tr gelmektedir.

Sizi de bol keyifli zamanlar yaşamak için barbie oyunları sitemize bekleriz.

Barbie Oyunu | Barbie Oyunları | Barbieoyunları | Temizlik Oyunları
reael isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla