Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Nisan 2012, 05:31   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Adrenal Hormonlar

Adrenaller - Hormonlar - Adrenal Hormonlarda Bozukluk
Adrenal Hormonlar

Feokromositom, adrena medullanın bir tümörüdür ve çok miktarda adrenalin salgılanmasından dolayı meydana gelir. Adrenal korteksteki bozukluklar daha önemlidir. Çeşitli bazı hormonların aşırı miktarda bulunması Cushing sendromuna yol açar; bunun işaretleri de belli yerlerde yağ birikimi (kafanın, boynun ve gövdenin şişmanlaması) ile kasların ve kemiklerin zayıflamasıdır. Eğer yalnızca mineralokortikoid fazlalığı söz konusuysa, bu da en önemli belirtisi aşırı yüksek kan basıncı olan Corn sendromuna yol açar. Adrenal korteks hormonlarının yetersizliği, eksilen hormonların yerine başkalarının koyulmasıyla tedavi edilen Addison hastalığına neden olur. Tuz kaybı sonucu, hasta çabuk yorulur. Kan basıncı düşüktür ve hastalıklara olan direnci azalır. Eğer bu bozukluk yalnızca adrenal bezlerdeki hastalıktan ileri geliyorsa adrenal bezini uyarmak için aşırı miktarda hipofiz hormonu (ACTH) üretilir. ACTH derideki pigment üretimini arttırdığından sonuç olarak deri koyulaşır.


Bazen adrenaller doğuştan bir hastalıktan ötürü (adrenojenital sendrom) fazla miktarda cinsel hormon üretirler. Erkek çocuklarda, ergenlik çağı çok erken başlar (pubertas praecox), kızlarda da ikinci erkek nitelikleri gelişir (virilizm).

Cinsel Hormonlar

Cinsel hormonların aşırı üretimine çok az rastlanır ve özel bir şikâyete neden olmazlar. Bu hormonların çok az üretilmesi sonucu ise erkeklerde ve kızlarda cinsel özellikler gelişmez (hipogonadizm). Bu daha ileri yaşta meydana gelirse, erkeğin ikincil cinsel özellikleri ve cinsel isteği geniş ölçüde veya tamamen kaybolur. Dişi hormonlarının daha az üretilmesi de genellikle virilizme neden olur (yaşlı kadınlarda görülen sakal çıkması gibi). Buna neden adrenallerden çıkan endrojen hormonlarının egemen etkisidir.





Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla