Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Nisan 2012, 05:31   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Acı Biber Yemek Zararlımıdır

acı biberin zararları - acı biberin mideye etkisi - acı biberin hemoroide etkisiŞimdiye kadar hep acı biberin faydalarından bahsedildi. Bizler ise faydalarına nazaran çok daha az sayıda olan acı biberin yan etkileri ile zararlarına değinelim istedik. Acı biberin en çok bilinen yan etkisi acı tadıdır. Bu acı tad biberin yetiştiği bölgeye, toprağa veya iklime göre değişim göstermektedir. Özellikle sıcak iklimde yetişen ve az sulanan biberler daha acı olmaktadır. Bir de biberin türü veya çeşidi biberin acılığını belirleyen diğer bir önemli etkendir.



Acı biber bazı mide hastaları için tavsiye edilmez. Çünkü midesinde tahriş, yanma veya yara olan kişilerin sürekli acı biber yemesi, mide sorunlarının iyileşmesini zorlaştırmakta hatta midedeki yaraların daha da derinleşmesine neden olmaktadır. Acı biberi yağda kızartarak yemek te acı biberde bulunan K, C ve B vitaminlerinin yok olmasına neden olur. Kızartma yağının mide kanserine yol açabildiğini bilim insanlarının yapığı çalışmalar neticesinde ortaya konulmuştur. Bu bakımdam acı biberi kızartarak yemek yerine mümkünse taze haliyle çiğ olarak tüketmek gerekmektedir.


Acı biber diğer taraftan hemoroid hastalarının basur kanamalarının ve basur memesi adı verilen sorununun derinleşmesine de yol açmaktadır. Bu nedenle kronik hemoroid şikayeti olan kişilerin acı biber yememesi öneriliyor.


Acı biberin az bilinen bir diğer zararı ise acı biberde bulunan bitkisel enzimlerin ashabiyete yol açmasıdır. Vücudumuzda ashabiyet veya sinirlilik hormonu olarak bilinen noradrenalin hormonunun salgılanması acı biber yiyen kişilerde birkaç kat daha fazla olmaktadır. Türkler, yunanlılar, italyanlar, meksikalılar ve araplar gibi acı bibere düşkün milletlerin aynı zamanda sinirli bir yapıya sahip olmasında acı biber yeme alışkanlığının olması da önemli bir etkendir.


Acı biber zararları arasında değineceğimiz bir diğer husus ise aşırı miktarda acı biber yiyen kişilerde ****bolizma dengesi de bozulabilmektedir. Bilhassa böbrek ve karaciğerlere zarar verebilen acı biberi ölçülü bir biçimde tüketmek gerekmektedir.


Son olarak acı biber yan etkileri hakkında değineceğimiz husus burun akıntısı şikayetidir. Özellikle toplum önünde küçük duruma düşmemek için acı biberin tüketimini orantılı yapmak uygun olacaktır.


Acı biberin faydaları ise zararlarını oldukça önemsiz hale getiriyor. Özellikle kanser, kalp ve damar hastalıkları gibi ölümcül riskleri olan hastalıklardan bizleri koruma gücü olan bu bitkisel iksiri sağlıklı her bireyin mutlaka sofrasında bulundurması gerekmektedir. Acı biberde bolca bulunan “kapsaisin” maddesi, kanser hücrelerinin mitokondri adı verilen enerji üreten bölümlerine saldırmakta ve kanser hücresini doğal yoldan parçalamaktadır. Kısacası acı biber en zararsız ve en doğal kemoterapi ilacıdır.



alıntı

Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla