Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Nisan 2012, 05:34   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Reflü Nedir - Reflü Ağrıları

reflü teşhisi - reflü sebeleri - reflü tedavisi
Reflü ağrısı sindirim için salgılanan mide asitlerinin yemek borusuna çıkması sonucu göğüs bölgesinde yanma hissi şeklinde kendini gösterir. Asitli meyveler, baharatlı ve yağlı gıdalar, gazlı içecekler, çay, alkol, kahve ve sigara şiddetli reflü ağrılarına neden olabilir. Reflü ağrısı yanma hissi dışında göğüste genel bir ağrı olarak görülebildiği için zaman zaman kalp krizi belirtileri ile karıştırılmakta.


Reflü ağrısı göğsün orta bölümünde, bazı durumlarda karın kaslarının üst kısmında ve yemek borusunun boyna yakın bölgesinde hissedilebilir. Bazı hastalar yanma dışında göğüste keskin ve şiddetli baskı hissedebilir. Hatta bu ağrılar sırta kadar vurabilir. Reflü ağrısı genellikle mide asitlerinin harekete geçtiği yemeklerden sonra yaşanır ve uzanma durumunda belirtiler daha çabuk ortaya çıkar. Reflü nedeniyle uyku bölünebilir ve dik konuma geçilmesi gerekebilir.


Ağrılar sık sık ya da uzun zaman aralıklarında olsa da genellikle periyodik olarak oluşur. Bazen bir kaç hafta ağrılar hafif olarak atlatılabilir ancak bu reflünün ortadan kalktığı ya da iyileşmeye başladığı anlamına gelmez.


Reflü hayat boyu süren bir rahatsızlıktır ve tüketilen gıdalara dikkat edilmezse neredeyse her zaman geri döner. Reflü tedavisinde kullanılan ilaçlar genellikle mide asitlerini azaltma, nötralize etme ya da üretimini engellemeye yaramaktadır. Ancak reflü tedavisi sadece ilaç kullanımı ile mümkün değil. İlaçların yanı sıra tükettiğiniz gıdaların az tuzlu, az baharatlı ve az yağlı olmasına dikkat etmeli, öğünlerinizi küçük porsiyonlara bölmeli ve çay, sigara, kahve, alkol gibi alışkanlıklarınızı kontrol altına almalısınız.


Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla