Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Nisan 2012, 05:34   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Su Terapileri

terapi çeşitleri - sulu terapiler - psikolojik iyimserlik



Su terapileri


Denizde


Deniz suyunun yosunların Deniz tuzunun kavanozlara tüplere girerek kremlere maskelere dönüştürülmesi sebepsiz değil. Denizin sağlığımız ve güzelliğimiz üzerindeki etkileri tartışılmaz!

Biliyor musun?


Hipokrat balıkçıların ellerinin sık sık oltayla kesilmesine rağmen hiçbir zaman enfeksiyon kapmadığının farkına varmış ve bunun Deniz suyundan kaynaklandığını keşfetmiş!


Dünyada tam 35 bin farklı Deniz yosunu var ve bu yosunlar vitamin mineral ve amino asitler açısından son derece zenginler.

Dene



Eğer sivilce problemi yaşıyorsan Deniz suyu sana iyi gelecek. Tuzlu suyun cilde temas etmesiyle sivilceler için doğal bir tedavi süreci başlıyor!


Sırt kaslarını rahatlatmak ve vücudunu dinlendirmek istiyorsan Deniz kenarında sırt üstü uzanmayı denemelisin. Kollarını geriye doğru atıp gözlerini kapat ve kendini suyun serinliğine bırak!


Deniz kenarında peeling fikrine ne dersin? Tek yapman gereken denizden alacağın 1 kase kumu su ile karıştırmak ve dairesel hareketlerle yüzüne uygulamak. Tamamen doğal bu peeling sayesinde cildin bir bebeğinki kadar yumuşacık olacak.


Sırt ağrısı ya da bel ağrısı çekiyorsan sırt üstü yüzmeyi denemelisin. Suyun kaldırma kuvvetiyle ağrıyan bölgeni çok yormadan çalıştırmış ve forma girmiş olacaksın.


Denizin içinde yapacağın kol ve bacak egzersizleri sayesinde yağlarla ve selülitlerle savaşabilirsin.


Deniz kenarında yürüyüş yaparak bacak kaslarının rahatlamasını sağlayabilirsin.


Havuzda


Sıcak ve soğuk su havuzlarında stresle vedalaşabilir gergin bir cilde ve rahatlamış bir bedene kavuşabilirsin.

Biliyor musun?


Sıcak su akımı (hidroterapi) uzun yıllardır doktorlar tarafından kan basıncı romatizma ve diyabet gibi birçok kronik hastalığın kontrol altına alınmasında bir yöntem olarak kullanılıyor.

Dene


Yüzme beden gelişiminin temel sporlarından biri. Sen de yaz-kış havuzlarda yüzerek tüm vücut kaslarını çalıştırabilirsin.


Soğuk su havuzlarında yüzerek cildini sıkılaştırabilirsin.


Eğer selülitlerden şikayetçiysen sıcak su havuzunda yüzdükten sonra selülitli olan bölgeye soğuk duş tutmayı denemelisin. Böylece kan dolaşımın hızlanacak ve zamanla selülitlerin azalacak.


Vücudumuzu rahatlatan su aynı zamanda zihnimizi de dinlendiriyor. Sen de havuzda yüzerek hayatında strese sebep olan tüm sorunlarını unutabilirsin.

Evde


Beş dakikada duş alıp çıkmak yerine uzun bir banyo keyfi yaparak kendini şımartmaya ne dersin?

Biliyor musun?


Uykusuzluk tedavisinde de yararlanılan 36-38 derecedeki 20 dakikalık bir banyo ile bedeninde ruhsal ve fiziksel gevşeme sağlayabilirsin.

Dene

Küveti ılık suyla doldurduktan sonra içine esanslı kokular ve çiçek yaprakları at. 10 dakika kadar bekledikten sonra suyun içine gir ve gözlerini kapatarak bir süre bu şekilde bekle. Gevşeyecek ve rahatlayacaksın.


Eğer ayakların ağrıyorsa küveti buz gibi soğuk suyla doldurarak içine girebilir 30 saniye kadar suyun içinde ayakta bekleyebilirsin. Bu şekilde kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak ağrılarından kurtulabilirsin.


Kendine duş sırasında kullanabileceğin sert kıllı bir fırça al ve duş yaparken dairesel hareketlerle vücuduna masaj yap. Bu küçük hareketler ile masajın yanı sıra peeling de yapmış olacaksın.


Dans etmekten veya yürümekten ayakların ağrıdıysa bir leğenin içine sıcak su koyabilir ayaklarını 10 dakika kadar bu suyun içinde bekletebilirsin. Daha sonra da ayaklarına soğuk su tutmalısın.

Yüzünü sabah-akşam soğuk su ile yıkayarak akne oluşumunu engelleyebilirsin.

Eğer cilt kuruluğundan şikayetçiysen ve dudaklarında çatlaklar oluşuyorsa yeteri kadar su tüketmiyor olabilirsin. Unutma günde en az 2 litre su içmelisin.

Ellerinin yumuşacık olmasını istiyorsan ılık suyun içine bir miktar krem ekleyebilir ve ellerini 10 dakika kadar bu suyun içinde tutabilirsin.


alıntı


Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla