Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Nisan 2012, 05:36   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Uyku Apnesi Nedir

uyku apnesi tedavisi - uyku apnesi ne demektir - uyku apnesi teşhisi
Horul horul uyuyor derler.. Bu tabir güzeldir ama kadınlar için pek kullanılmaz. Kadınlara genelde mışıl mışıl uyuyor denir ama ya uyku apnesi ve horlama sorununuz varsa?

Neden horluyoruz?


Gençlerde daha çok bademcik, geniz eti problemleri ile burun tıkanıklığı horlamaya sebep olur. Kilosu fazla insanlarda horlama daha sık görülür çünkü kas dokusunun az, yağ dokusunun fazla olması horlamayı arttırır. Yumuşak damakta sarkma daha fazla olur.


Yorgunluk kasları gevşettiği için, bazı insanlar yorgunken horlar. Horlama ciddi sağlık sorunlarının belirtisi de olabilir çünkü horlama iyi nefes alamama anlamına geliyor. En sık rastlanan ise, uyku apnesidir.

Uyku apnesi


Nefesin uykunun belirli bir bölümünde durmasına denir. 1-2 dakikaya varan nefes durması söz konusu olunca, kanda oksijen seviyesi düşer. Bu da ciddi bir hayati tehlike anlamına gelir. Ayrıca bu olay uyku boyunca 100�e yakın kez tekrar edilebildiği için, kişi verimli bir uykuyu ancak 8-9 saatin 2 saatinden alabilir. Uykuda yeterince nefes alamayan bu kişiler, kalp ve akciğer sorunları da yaşarlar.

Nasıl engellenir?


Artık ülkemizde çok sayıda uyku merkezleri var. Burada kişiler bir gece uyutularak göz ve kas hareketleri, kas gerginlikleri, kandaki oksijen değişimleri, ne kadar sağlıklı uyudukları konusunda inceleniyorlar.


Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla