Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Mayıs 2012, 00:59   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Akciğer Kanseri Hangi Hastalıklar İle Benzer Belirtiler Taşır

balgamda kan görülmesi - akciğer kanseri belirtileri - kanlı balgam - balgamda kan neden olur - balgamda kan görmek


Akciğer Kanseri Hangi Hastalıklar İle Benzer Belirtiler Taşır?


Bunları bulabilmemiz için öncelikle akciğer kanserinin belirtilerini incelememiz lazım gelir. Akciğer kanserinin en belirgin ve en çok rastlanan belirtisi balgamdan çizgili kan gelmesidir. Bu akciğer kanseri teşhisi için tipik bir belirtidir.


Balgamdan kan gelmesi mesela verem hastalarında görülür. Daha sonra akciğerdeki hava yollarının genişlediği hastalıklarda görülür. Ancak ne olursa olsun bir kişiden kanlı balgam gelmesi akciğer kanserini hatırlatır.


Diğer kanser türlerinde bu balgamdan kan gelme olayı pek fazla görülmez. Ancak kanser hastalıklarının ileri evrelerinde kilo kaybı, halsizlik ve sürekli bir bitkinlik hali vardır. Bu diğer kanser türlerinde de ortak gözlemlerdir.


Ancak bir hastada balgamda kan, göğüste ağrı ve şişme, yüzde ağrı ve şişme gibi rahatsızlıklar var ise tüm kanser türlerinden ve hastalıklardan önce akla akciğer kanseri gelir. Yani akciğer kanserinin diğer hastalıklarla benzer pek bir yanı yoktur. Balgamdan kan gelmesinin en büyük nedeni akciğer kanseridir.


Günümüzde akciğer kanseri, beyin tümörü ve benzeri gibi hastalıklarda ilk önce cerrahi müdahale uygulanmaktadır. Ancak bu müdahale başarı getirmemektedir. Günümüz tıbbında yeni geliştirilmiş bitkisel tedavi uygulamalı ile kanserli hücreler %80 başarı oranı ile yok edilerek kanser tedavisi gerçekleştirilebilmektedir.

Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla