Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Mayıs 2012, 01:20   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Çekiç Parmak Deformitesi - Mallet Finger

çekiç parmak nedenleri - çekiç parmak belirtileri - çekiç parmak nasıl tedavi edilirEl parmağını açan (düzleştiren) kiriş (ekstensör tendon), önkol kaslarının devamı olarak el sırtından geçer ve parmağın son boğumuna yapışarak açma hareketinin yapılmasını sağlar.


Bu kirişin son yapışma yerine yakın bir yerde kopması sonrasında parmağın son boğumu düzleştirilemez ve kıvrık olarak kalır (çekiç parmak görünümü). Kopma açık bir yaraya neden olan bir travmayla oluşabileceği gibi, parmağın zorlanması sonrasında kapalı olarak da meydana gelebilir.


Parmak röntgeni, kirişin kemiğe yapışma yerinden küçük bir parça ile birlikte koptuğunu gösterebilir. Eğer erken dönemde görülmüşse plastik bir atel veya alüminyum atel ile parmağın son boğumu normal düz pozisyonuna getirilir ve bu şekilde 6 hafta kadar hareketsiz tutulur.


Bu yöntemden bir sonuç alınamazsa, parmağın son iki kemiğini sabitleyen bir tel (Kirschner teli) kullanılabilir. Eğer geç dönemde görülmüşse veya atelleme ile düzelme olmamışsa ameliyat edilir, kiriş onarılarak en uç boğuma tekrar yapışması sağlanır.



alıntı

Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla