Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mayıs 2012, 11:47   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Güzel Bir Cilt İçin Öneriler

cit temizliği - cilt bakımı - doğal güzellik

Güzel Bir Cilt İçin Öneriler Nelerdir? Güzel cilt için hangi yöntemler uygulanabilir? Doğal yöntemlerle güzel bir cilde nasıl sahip olurum? Cildimi güzelleştirmek için hangi yolları izlemeliyim? Hangi bitkisel formüller cildimi güzelleştirebilir?


İşte Güzel Bir Cilt İçin Öneriler


Güzel bir cilde sahip olmanın ilk kuralı sağlıklı bir cilde sahip olmaktır. Eğer bir cilt hastalığı varsa öncelikle tedavi edilmeli, kişinin özel durumuna uygun bakım yapılmalıdır.


Memorial Antalya Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Lütfiye Çoban, canlı, parlak ve genç görünümlü bir cilt için önerilerini sıraladı.


Deri yüzeyinde biriken fazla yağ, makyaj kalıntıları, toz parçacıkları, daha önce kullanılan krem artıkları sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez cilde uygun bir temizleyici ürün ile temizlenmelidir. İyi bir temizleyiciden beklenen sadece cildi temizleyerek bir sonraki işleme cildi hazırlamaktır.


Cilt temizliğinde bu hatalara düşmeyin!


1-Çok sıcak su ile ve sert alkali sabunlarla yıkamak, günde 2 kereden fazla yıkamak sert sürtme işlemiyle yıkamak sık yapılan yanlışlardan birkaçıdır. Bunun sonucunda ciltte aşırı kuruluk ve egzamaların gelişmesi söz konusu olabilmektedir.


2-Cilde uygun olmayan temizleyici ürün kullanımı yine sık yapılan hatalardan bir diğeridir. Yağlı bir cilde yağlı sabunlar, krem formunda temizleyiciler kullanılması siyah nokta veya sivilcelenmeye yol açabilir. Kuru bir cilde yağlı ciltler için hazırlanmış temizleyiciler kullanılması cildin kuruluğunda artışa yol açacaktır.


Kuru cilde süt, akneye olana jel, karma cilde sabun içermeyen ürün kullanın


Çok kuru deride krem, süt veya losyon formunda temizleyiciler daha uygundur. Yüze sürüldükten sonra pamukla silerek veya su ile durulayarak temizlik sağlarlar.

Yağlı ve akneye eğilimli ciltlerde ise çok sert olmayan, yağ içermeyen syndetler, temizleyici jeller daha uygundur. Yağlı cilt genellikle akne problemiyle birlikte olduğu için, bazı temizleyicilere akne tedavisine yönelik salisilik asit, benzoil peroksit gibi bazı aktif maddeler ilave edilmişse de bu ürünlerin kullanımı akne tedavi sürecini olumsuz etkilemektedir.

Karma ciltlerde sert olmayan, sabun ve deterjan içermeyen, su içinde yağ emülsiyonu içeren yıkama jelleri uygun seçimlerdir.


Yaz ve kış aylarında farklı nemlendiriciler kullanın


Nemlendiriciler geçici olarak deriye daha canlı ve pürüzsüz görünüm vermelerinin yanı sıra; derinin bariyer yapısını desteklerler. Bu nedenle, antiaging amaçlı aktif madde içermese bile nemlendirici kullanmak, derinin güzel görünmesine ve sağlıklı olmasına yardım edecektir.

Kişinin yaşı, cilt tipi, mevsim ve iklim özelliklerine göre de nemlendirici seçimi ve uygulama sıklığı değişir. Herhangi bir cilt problemi veya kullanılan bir tedavi yoksa kuru, karma, yağlı deri için farklı farklı üretilmiş nemlendirici ürünleri kullanmak uygun olacaktır. Kuru ciltlerde özellikle kış mevsiminde yağlı kremler daha uygundur ve bazen günde birkaç kez uygulama yapmak gerekebilir.


Nemlendirici kullanımında püf noktaları;


Nemlendiriciler cilt temizlendikten sonra ve henüz nemliyken uygulanmalıdır.

Yüz için hazırlanmış ürünleri tahriş riski nedeniyle göz çevresinde tercih etmemek daha uygundur.

Soğuk, kuru, rüzgarlı havalarda nemlendiriciler, dışarı çıkmadan 20 dakika önce uygulanmalıdır.


Vücut bakımınız da en az yüzünüz kadar önemli


Temel prensipler yüz bakımı ile aynı olmakla birlikte bazı noktalar önemlidir:


1. Sık, çok sıcak suyla ve uzun süren banyo yerine ılık suyla duş tercih edilmeli,

2. Sert, alkali sabunlar kullanılmamalı,

3. Nemlendirici cilt henüz nemliyken uygulanmalı,

4. Yazın, güneşle temas eden giysi dışında kalan bölgelere güneş koruyucu kullanılmalıdır.


Yaşınızı ele vermemek için göz çevresi bakımına mutlaka özen gösterin


Göz çevresi bakımında da aynı adımlar uygulanır ancak bu bölge derisi daha kuru ve daha hassas yapıda olduğu için gözaltına özel olarak üretilmiş ürünleri tercih etmek gerekir.


Cildinizde egzama, akne, siyah nokta ve leke, gibi kozmetik ve sağlık problemleri varsa günlük bakım ürünleri ve tedavi için mutlaka dermatoloğa başvurulmalıdır. Bu gibi sağlık problemlerini gidermek amaçlı ve kozmetik amaçlı deriye yapılacak tüm uygulamalar sadece dermatoloji uzmanına yaptırılmalıdır.




Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla