Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mayıs 2012, 11:47   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Cilt Yenileyici Bakımlar

cildi yenileme - peeling sonrası yenileme - kimyasal peeling faydası - deri yenilenmesi - deri yenileme doğal - cilt nasıl yenilenir cildim nasıl yenilenir




Yaz aylarında güneşin zararlı etkileri sonucu güneş lekeleri oluşur ve ciltte mat bir görün kaznadırır. Güneşin tüm bu zararlı etkilerini evde hazırlayacağınız doğal peelingle giderebilir, parlak ve temiz cildinizi keyfini çıkartmanız mümkün olacaktır.


Medical Park Hastaneler Grubu Göztepe Medical Park Hastane Kompleksi’nden Dermatolog Dr.Canan Savaş İyigün, cilde daha genç ve sağlıklı bir görünüm kazandıran kimyasal peelingin mutlaka hastane şartlarında uygulanmasını, peeling öncesinde hasta-doktor beklentileri, mevcut hastalıklar, daha önce kullanılan kozmetik ya da tedavilerin mutlaka konuşulmasını gerektiğini belirtti.


“Tarih boyunca cilt için uğraşılmış”

Peeling yapılacak kişinin mutlaka dikkatlice muayene edilmesi gerektiğinin altını çizen Dr.Canan Savaş İyigün, “Kimyasal peeling cildi ölü hücrelerden arındırmak amacıyla yapılan bir işlemdir. Güneş lekeleri, kırışıklıklar, akne izlerinin giderilmesi, cildin nem ve yağ dengesini kontrole almak açısından faydalıdır. Derinin üst tabakaları çeşitli kimyasal maddelerle kontrollü olarak soyulur, alttan yeni cilt tabakasının oluşması sağlanır. Peeling derinin yapısı ve rengi üzerine etkili olur. Daha genç ve sağlıklı görünüm sağlar. Tarih boyunca cildin güzelleştirilmesi amacıyla birçok madde kullanılmıştır. Peeling işlemi için de çeşitli ajanlar kullanılabilir. Kimyasal peeling uygulması soyma işlemenin derinliğine göre yüzeyel, orta ve derin olarak sınıflandırılır” dedi.


“Seans aralığı kişinin durumuna göre değişir”

“Kimyasal peeling bilim ve sanattır. Uygulama yapan doktorun deneyimi ve uygun hasta seçimi sonuçlarda çok önemlidir” diyen Dr.Canan Savaş İyigün, şöyle konuştu : “En başarılı sonuçlar açık renkli ve ince cilt yapısına sahip olanlarda alınır. Buna karşın esmer hastalarda peeling sonrası lekelenmelere karşı daha dikkatli olmalı ve daha düşük konsantrasyonlar tercih dilmelidir.Kimyasal peelingden sonra cilt güneş ışınlarından ve tahrişten korumalıdır. Kimyasal peeling etken maddenin cilde uygulanmasıyla yapılır. Genellikle glikolik asit, salisilik asit, jessner solusyonu ve triklorasetik asit gibi maddeler kullanılır. Hastanın yaşı, cilt tipi, cinsiyeti, uygulanacak bölgeye göre kimyasal maddenin konsantrasyonu, süresi ve seans sayısı ayarlanır. Ortalama seans sayısı, yüzeyel peelinglerde 6-7 dir. Seans aralığı peeling yöntemine ve hastaya bağlı olarak değişir.İşlem öncesi ve sonrası doktor tarafından eklenen ilaçlar ve/veya kozmetik ürünler etkinliği arttırır.”


Kimyasal peeling nerelerde kullanılır?

• Lekelerin tedavisinde ( yaşlılık, hamilelik sonrası, güneş hasarı gibi )

• İnce ve orta derinlikteki kırışıklıkların giderilmesi veya hafifletilmesi,

• Sivilce tedavisinde

• Sivilce izlerinin hafifletilmesi

• Kaba cilt yapısının düzeltilmesinde

• Gözenekli cilt yapısının daha düzgün hale getirilmesinde

• Genel cilt canlanması, parlaklığın arttırılması ve pürüzleştirilmesinde


Peeling işlemi sonrasında nelere dikkat edilmelidir?

• Oluşabilen kabuklar soyulmamalıdır.

• Hekim tarafından önerilen nemlendirici preparatlar kullanılmalıdır.

• Güneşten korunmaya dikkat edilmelidir.




Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla