Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mayıs 2012, 20:46   #1
dj_ibo_g_h
Keyifli~Üye
 
dj_ibo_g_h - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Nisan 2012
Mesajlar: 2.705
dj_ibo_g_h is on a distinguished road
Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Anlaşmalı ve Çekişmeli Boşanma

Web Adresi: Av. Meltem DAAAN - Ankara avukat, boanma avukat, boanma avukat, ankara avukatlar, avukat ankara
Hosting Sağlayan Firma: Kendi sunucumuz



Boşanma konusu aile hukuku kapsamına girmektedir. Boşanma davaları ikiye ayrılır. Anlaşmalı ve Çekişmeli Boşanma davalarıdır. Avukat Meltem DAĞAŞAN boşanma alanında iyi bir bayan avukattır. Dağaşan hukuk bürosu olarak 1999 'dan beri Ankara/Sıhhıye Toros sokak da hizmet vermektedir. Boşanma sorularınız için telefondan randevu alıp boşanma davalarınız hakkında sorularınızı sorabilirsiniz.

Anlaşmalı boşanma kararı verilebilmesi için evliliğin en az bir yıl sürmüş olması, eşlerin bizzat dinlenmeleri, boşanmayı serbest iradeleriyle istemeleri, boşanmanın mali sonuçları ve çocukların durumu hakkında anlaşmaları, hakimin bu anlaşmaları uygun görmesi, görmezse gerekli değişiklikleri yapması, bu değişiklikler taraflarca da kabul edilirse boşanmaya karar verilmesi, kabul edilmezse ve açıkladığımız koşullardan bir tanesi bile eksikse taraflardan delillerini sunarak evlilik birliğinin temelinden sarsıldığını ispatlamaları gerekir.
Eşler ya birlikte başvururlar ya da birisinin davasını davalı diğer eş kabul eder. Eşler bizzat dinlenmeden veya bir eş dinlenip diğeri dinlenmeden ya da vekili dinlenerek anlaşmalı boşanmaya karar verilemez. Özel yetki verilmiş olsa bile vekaleten bu irade açıklanamaz. Anlaşmalı boşanmanın koşulları oluştuğunda hakim bu durumla bağlı kalarak mutlaka boşanma kararı verecektir, hakim bu durumda ayrılık kararı veremez.

Çekişmeli boşanma tarafların boşanma ya da boşanmanın mali sonuçlarında anlaşmaya varamamaları halinde ya da 1 yılını doldurmayan evliliklerde söz konusu olmaktadır. Taraflar iddialarını ispat etmekle yükümlüdür. Boşanma davalarında en önemli delil tanık/şahit delilidir. Tanıkların yakın akraba olması, yaşının küçük olması tanıklıklarının kabul edilmeyeceği anlamına gelmez. Önemli olan tanık beyanlarını değerlendirecek olan hakimin kanaatidir.


Kaynak Site : Av. Meltem DAAAN - Ankara avukat, boanma avukat, boanma avukat, ankara avukatlar, avukat ankara / meltemdagasan.av.tr
dj_ibo_g_h isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla