Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Ağustos 2012, 16:58   #1
fatma758
Keyifli~Üye
 
fatma758 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 17 Ağustos 2012
Mesajlar: 116
fatma758 is on a distinguished road
Puanlar: 3.217, Seviye: 1
Puanlar: 3.217, Seviye: 1 Puanlar: 3.217, Seviye: 1 Puanlar: 3.217, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 13%
Etkinlik: 13% Etkinlik: 13% Etkinlik: 13%
Standart Oyunbiti.com - Boyama Oyunları

Site/Blog ismi: Oyunbiti
Site/Blog adresi: Oyunbiti.com
Açılış tarihi: 2012
İçerik ve açılış amacı: Flash Oyun Sitesi
Site Sahibin Adı: Ahmed Kemal Şimşek

Küçük yaşta çocuklar, bilgisayar başına geçtikleri zaman oyun oynamaya bayılırlar. Özellikle internetten oynanan oyunlar, tam da onlara göredir. Küçük yaşta çocukların en sık oynadığı oyunların başında boyama oyunları gelmektedir. Boyama oyunları, internette oynanan oyunların yanı sıra reel hayatta da oynanmaktadır. Aradaki fark ise şekil ve renk sayısından kaynaklanmaktadır. Boyama kitaplarında yer alan şekiller, istediğiniz türden olmayabilir ya da elinizde yeterince renk olmadığından oyundan keyif alamayabilirsiniz. İnternette yer alan boyama oyunları ise daha çok seçenek sunmaktadır. Şekil olarak yüzlerce farklı şekil kullanabilir, yüzlerce farklı renkle bu şekilleri boyayabilirsiniz. Bilindik renklerin yanı sıra farklı renkler de kullanabilirsiniz. Bu sayede boyama oyunları sizin için daha eğlenceli bir hâl alacaktır. Boyama oyunlarında, sevdiğiniz karakterleri boyama şansına da sahip olabilirsiniz. En sevdiğiniz çizgi film ve masal kahramanları, boyama oyunlarında karşınıza gelebilir. Onları boyarken oldukça eğleneceğinizden hiç şüpheniz olmasın.
İnternet ortamının en popüler ve en çok oynanan oyunlarından olan boyama oyunları, hemen her oyun sayfasında bulunabilir. Bu oyunları oynarken oldukça eğlenebilirsiniz. Boyama oyununda dikkat ve uyum bilgisi çok önemlidir. Boyama yaparken dışarıya taşırmamaya özen göstermelisiniz. Ayrıca kullandığınız renklerin birbirleriyle uyum içerisinde olması da önemlidir. Boyama oyunlarının bir diğer türü ise puanlı boyama oyunu olarak bilinir. Bu oyun türünde size boyanmış bir şekil verilir ve aynısını yapmanız istenir. Boyanmış cisme ya da karaktere yakın bir boyama yaptıkça puanınız artacaktır. Boyama oyunu oynayan çocuklar, genelde kendilerini oyuna kaptırırlar. Bu durum boyama oyunlarının etkisinin ne kadar yüksek olduğunu açıklar niteliktedir. Her yaştan çocuk, kendine uygun boyama oyunlarını oynayabilir. Yaş düzeyi arttıkça boyama oyunlarının zorluk düzeyi de artabilmektedir. Zorluk seviyesi yüksek boyama oyunları, çocukların yanı sıra büyükler tarafından da oynanma özelliği taşır. Anne ve babalar da çocuklarıyla beraber boyama oyunları oynayabilir, bu sayede onlara boyama oyunlarını sevdirebilirler.
Boyama oyunu dendiğinde akla ilk olarak hayvan boyama gelir. Çocuklar, hayvan boyama oyunlarını oynayarak hayvanların gerçek renklerini de öğrenebilirler. Zaten boyama oyunlarının çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda önemi büyüktür. Çocukların renk ve renk uyumunu öğrenebilmesi için etkili olan boyama oyunları, bu açıdan uzmanlar tarafından da önerilir. Anne ve babalar, çocuklarının eğitici oyunlar oynamasını istiyorlarsa mutlaka boyama oyunlarına da öncelik vermelidirler. Boyama oyunu oynayan çocuklar, yaşıtlarına kıyasla daha pratik bir zekâya sahip olabilirler.
fatma758 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla