Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ağustos 2012, 22:41   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Cildinize İyi Gelen Vitaminleri Öğrenmek İster Misiniz?



Cildinize eski güzelliğini ve ihtişamını kavuşturabilecek, bunu daim hale getirecek ve önünüze daha iyi bakmanızı sağlayabilecek vitaminleri sizler için derledik . Bu özel vitaminler ile sizlerde cildinize meydana gelebilecek neredeyse tüm etkilerden kurtulabilir, erken yaşlanmanın etkilerinide üzerinizden atabilirsiniz. Sağlıklı yaşlanmanın yolu yıllara meydan okurken atılan doğru adımlardan geçiyor diyerekten cildinize iyi gelebilecek vitaminleri sunuyoruz .





A vitamini


Yeni kremler saf A vitamini ve varyasyonlarını içeriyor. A vitamini yorgun cilt hücrelerini harekete geçiriyor ve yeniden düzenli olarak dağılmalarını sağlıyor. Böylelikle alttan genç hücreler çoğalıyor ve cildin üst tabakasının bağışıklığını yeniden artırıyor.


A vitaminli kremler, sadece olgun ve kuru ciltler için değil aynı zamanda karma ve yağlı ciltlerde de etkili. Tıkanmış gözenekleri açarak cilt yüzeyini güzelleştiriyor. Aşağı yukarı bir ayın sonunda -güçlü ve taze cildin cilt yüzeyine çıkabilmesi bu kadar sürüyor- sizi bekleyen olduğundan çok daha genç görünümlü bir cilt oluyor.


C vitamini


C vitamini, cildin kollajen üretiminin harekete geçmesinde etkili. Böylelikle cilt yüzeyindeki yaralar da çabuk iyileşebiliyor. Ayrıca C vitamini kesin etkili bir serbest radikal avcısı. Cildi fazla güneş, sigara dumanı ya da olumsuz dış etkenlerden oluşan oksijen radikallerinin saldırılarından koruyor. C vitaminini en iyi şekilde almanın bir yolu da vitamin kremlerinin yanı sıra cildi vitamin zengini sebze ve meyvelerle desteklemekten geçiyor.


E vitamini


E vitamini, gerçek bir serbest radikal avcısı olarak algılanıyor ve kremlerin içinde cildi dışarıdaki serbest radikallerden koruyor. Ve tabii ki erken yaşlanmadan… Serbest radikaller, normal oksijen alışverişleri sırasında oluşuyor. Araştırmalar, serbest radikallerin 40 yaşından itibaren üretimlerinin doruk noktasına ulaştıklarını gösteriyor.





Her 10. yaş dönümünde de bu artış neredeyse iki katına çıkıyor. Tabii bu artışta etkili olan başka nedenler de var; içtiğimiz sigara, soluduğumuz zehirli gazlar, aldığımız alkol ya da güneşte fazla kalmak da hayatımızdaki olumsuzluklar arasında. E vitamininin olumlu yanları oldukça fazla: Ciltte oldukça iyi bir nemlendirici, hatta kuruluktan dolayı oluşabilecek ince kırışıklıkları bile önlüyor. Ayrıca oluşabilecek enfeksiyonları en aza indirgeme ve güneşten koruma özellikleri de bulunuyor.


Meyve asitleri


Elma, limon, papaya, şeker kamışı ya da şarapta meyve asidi bulunuyor. Bilim adamları meyve asitlerinin (AHA) cildin hastalık derecesinde ürettiği kepekler ve fazla miktardaki nasırlaşmayı durdurduğunu ortaya koydular. Küçük yaralar, siğiller, pigment rahatsızlıkları, güneş zararları gibi kepeksi cilt değişimleri AHA’larla tedavi edilebiliyor.


Akne sorunlarında asit doğrudan sivilcenin üzerine sürülüyor. Yüksek dozdaki AHA’lar bugüne dek sadece dermatologlar ve klinik ortamlarda güzellik uzmanları tarafından kullanıldı. Günümüzde daha az konsantre bir şekilde anti-aging kremlerinin ya da sorunlu ciltlerin temizliğinde önerilen kremlerin içeriğinde bulunuyor. Özellikle hassas ciltlerde cildi tahriş etmeyen dozları bulunuyor.


Q 10


Vücutta da bulunan bir madde olan Q 10 hücreler için adeta yenileyici bir madde olarak algılanıyor. Vitamin benzeri Co-enzim, hücrenin enerji kazanımında önemli bir rol üstleniyor ve serbest radikallerin nötralize ediyor. Araştırmacılar son dönemlerde yaşlanma sürecinin Q 10′un hücrelerde azalmasıyla hızlandığını keşfettiler. Bu yüzden kremlerdeki Q 10′un vücudun biyolojik saatinin daha yavaş ilerlemesini sağladığını ortaya koyuyorlar.


Sabah güzelliği için ipuçları


Ev detoksu


Etkili bir detoks kürü için günde üç litre şekersiz sebze ve meyve suyu, yanında bol su ya da bitki çayı tüketmek gerekiyor.


4-6 hafta boyunca her sabah bir yemek kaşığı ayçiçek yağı ya da susam yağıyla ağzınızı çalkalayın. Bu yağlar vücut atıklarını topluyor.





Bir önceki yazımız olan Cilt Lekelerine Doğal Maskaler başlıklı makalemizde cilt, Cilt Bakımı ve cilt güzelliği hakkında bilgiler verilmektedir.
Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla