Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ağustos 2012, 22:41   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Diş Macunu İle Sivilce Tedavisi Mümkün Mü?



Ergenlik döneminden itibaren başlamak üzere sürekli olarak karşımıza çıkabilen ve cilt üzerinde yarattığı tahribatlar ile birlikte fazlasıyla can sıkabilen sivilceler, belli öneri ve yöntemler ile sorun olmaktan çıkartılmaya çalışılırlar. Bu öneri ve yöntemler içerisinde ise kulaktan dolma o kadar çok bilgi vardır ki birçok kişi bu bilgiler ile sivilcelerinden kurtulmaya çalışır. Sivilce tedavi ettiğine inanılan en temel yöntemlerden bir tanesi ise hiç şüphe yok ki “diş macunu ile sivilce tedavisi” olarak gösterilir. Peki, diş macunu sivilceleri gerçekten tedavi edebilir mi? Gelin detaylara birlikte bakalım…





Diş macunu ile sivilce tedavisi mümkün mü?


Diş macunun sıvıdan katıya geçip kuruyan yapısı sonucu normal kullanımı dışında temas ettiği cilt yüzeyini daha hızlı kuruttuğu bilinmektedir. Dolayısıyla iltihapından arındırılmış, yani genel tabirle patlatılmış sivilcelerin üzerine gece yatmadan önce sürülen diş macunu sivilveyi kurutabilir.


Bu noktada şunu belirtmek gerekir ki eğer ki acil olarak sivilceye müdehale etmeniz gerekirse ayda bir defaya mahsus diş macununu sivilce üzerinde kullabilirsiniz. Ancak uzun vadede diş macunu kullanmak cildinizde tahriş ve tahrip yaratacaktır. Yani uzun dönemden sivilcelerinizden arınmak için yüzünüzü temiz tutmanız, sabah ve akşam yüz sabunlarıyla yıkamanız önerilir.





Bir önceki yazımız olan Cilt Lekelerine Doğal Maskaler başlıklı makalemizde cilt, Cilt Bakımı ve cilt güzelliği hakkında bilgiler verilmektedir.
Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla