Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ağustos 2012, 19:58   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Tüysüz Kedi Cinsi Sphynx

Tüysüz Kedi Cinsi Sphynx

Tüysüz Kedi Cinsi Sphynx


Hem kel, hem çirkin, hem 7 bin Türk lirası Uzaylı ziyaretçi ET ya da suyla canavara dönüşen Gremlinlere benziyorlar ama Sphynx türündeki bu kediler son günlerin en gözde evcil hayvanları.




Değerleri 7 bin liraya kadar çıkabilen bu tüysüz kedi ırkı astımı olanlar veya kedi tüyüne alerjisi olup da kedi beslemek isteyenler için mükemmel bir seçenek...




Bir Sphynx'iniz olduğunda kedi tüylerini halılardan ve mobilyalardan temizlemek gibi bir derdiniz de olmuyor.




İlk kez 2005 yılında resmi olarak bir tür olduğu kabul edilen Sphynxler, tüyü olmayan üç kedi ırkından birini oluşturuyor.




Isınmak için diğer türlere ve sahiplerine sarılmalarıyla ünlüler...




Ortalama 9 ila 15 yıl arasında yaşıyorlar.






Temel Özellikleri

Sahiplerine son derece bağlı, oldukça zeki, oyuncu, bir o kadarda ağırbaşlı olan Sphynx'ler, ilk bakışta utangaç ve masum bir karakter izlenimi uyandırsada, aslında canayakın ve girişken kedilerdir.




Görünüş ve Vücut Yapısı

Bu ırkın en belirgin özelliği tüysüz olmasıdır. Sphynx, dünyada bilinen tüysüz üç kedi ırkından biridir.




Sadece kulaklarında, yüz ve patilerinde çok kısa tüyleri mevcuttur. Baş, sırt, kuyruk ve arka kısımlarına dokunulduğunda süet hissi uyandırır. Bu ırkın bazı kedileri tüy genleriyle doğabilir. Sphynxler bıyıksız olmalarına rağmen, tüy genleri ile doğan kedilerinin ağız kenarlarında bıyığa benzer tüyler görülebilir.




Sphynxlere dikkatli bakıldığında, baş kısımlarında kendilerine has küçük ayrıntılar olduğu hemen farkedilir. Bu ırkta kulaklar üçgen şeklinde ve ağız öne doğru çıkıktır. Burun farkedilir kıvrıklıkta, çene yapısı düz, kemikli ve oldukça güçlüdür.


Kaslı bir yapıları vardır. Ancak, vücutları tüysüz olduğu için ince ve biçimsiz görünürler. Bacakları orta uzunlukta, kuyrukları ise farkedilir derecede uzundur.




Tüy Bakımı

Tüylerinin azlığı nedeniyle vücudu dış etkilere karşı oldukça hassastır. Sürekli ve sert fırçalama yapmak onların hassas ciltlerine kolayca zarar verebilir. Bu nedenle tüy bakımı yapılırken, fırça seçimine dikkat edilmeli, özel vücut kremleri ve losyonlar tercih edilmelidir.




Kökeni

Tüysüz mutasyonlar, hayvanlar dünyasına jenerasyonlar boyunca girmiştir. İlk giren tüysüz ırk, African Sand Dog, ikinci giren ise Chinese Crested Dog olmuştur. Sphynx ise 1966 yılında tüysüz mutasyonlara katılmıştır.


İnsanların alıştığı tüylü kedilerden farklı olan Sphynxler, bu alışılagelmişin dışındaki özellikleri nedeniyle her zaman insanoğlunun ilgi odağı olmuştur.





İlk kez Kanada'da tanınan bu ırk üreticilerin normal tüylü kedilerden doğan tüysüz yavruları mutasyon ile ---cög---altmaları sonucu ortaya çıkmıştır. Sphynxler tamamen tüysüz doğmazlar.


Doğduklarında kısada olsa tüm vücutları tüylerle kaplıdır ve daha sonra büyüdükçe tamamen tüysüz kalırlar.
























Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla