Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Eylül 2012, 01:08   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Balon Molly Balığı Ve Özellikleri

akvaryumda yetişen balon balığı - moly balığı ve özellikleri - balon molly balığı - balon molly balığı ve özellikleri nelerdirYuvarlak, küçük ve sevimli baliklardir. Canli renkleriyle karma akvaryumlara renk katarlar. Seçici üretim yöntemleriyle çok çesitli renkte irklar türetilmistir. Genelde en yaygin olanlari kirmizi renklileridir. Erkekler daha küçük ve canli renklidirler. Ayrica erkeklerin gonopodlari vardir. Kaliteli kuru yemler, yosun. Dogurmak üzere olan disiler küçük bir akvaryuma ayirilarak yavrularin çogu kurtarilabilir. Yetiskin baliklar genellikle kendi yavrularini yemezler. Disiler her seferinde 10-50 arasinda yavru baligi canli olarak dünyaya getirirler. Yavru baliklar toz yemler ve artemia larvalariyla beslenebilirler. Cinsel olgunluga 3-4 ayda ulasirlar. Çok kalabalik olmayan karma akvaryumlarda da dogan yavrularin bir kismi kendilerini kurtarip eriskinlige ulasabilirler.


3 yil kadar yasarlar. Akvaryumun Orta ve üst kisimlarinda yüzerler.Bakimlari kolay olan baliklardir. Hem kendi türleriyle, hem de diger türlerle iyi geçinen barisçil baliklardir. Bitkilendirilmis, sakin ve küçük baliklarin yasadigi her türlü karma akvaryuma kolaylikla uyum saglayabilirler.


En az 2 çiftlik gruplar halinde bakilmalari önerilir. Lepistes, ay moli gibi diger barisçil canli doguranlarla ve neon baligi, rasbora, labirentliler ve bazi cüce çiklitler gibi küçük sakin baliklarla birlikte yasayabilirler.Akvaryumlarinin cryptocoryne wendtii, vallisneria spiralis, anubias barteri, vesicularia dubyana ve sagittaria gibi dayanikli türlerle bitkilendirilmesi önerilir. Salvinia, lemna minor (su mercimegi) ve pistia gibi su üstünde yüzen bitkiler yavru platilerin saklanmalari ve beslenmeleri için çok yararli olurlar.


Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla