Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Eylül 2012, 23:20   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Yazlık evler alınırken dikkat edilecek noktalar

Yazlık evler alınırken dikkat edilecek noktalar



Yazlık evler alınırken nelere dikkat edilmeli diye düşünüyor olabilirsiniz. İşte bu sorunun cevabını vermeye çalışalım. Bitmiş bir konut da olsa proje halinde bir konut da olsa mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalar mevcuttur. İşte bu noktaları sizinle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle arsa alanı, inşaat alanı, toplam kullanım alanı ve inşaatın kalitesi gibi teknik bilgilerden bilgi sahibi olmak gerekir. Tabiki bu konuda her birimiz teknik okul mezunu olmadığımız icin yazlık evler konusunda ihtisas yapmadığımız icin yeterli donanıma sahip değiliz. Demekki konusunda uzman kişilerden bilgi sahibi olmakta fayda var. Sosyal alanları ve yeşil alanları da çok önemli tabiki mevkisi de. Bir yazlık evler aldığınızda merkeze olan uzaklığı ulaşımı gibi konuları da değerlendirmeniz gerektiğini lütfen unutmayın.

Binanın yapım yılı ve güneş alma durumu da çok önemlidir. Günde kaç saat güneş aldığı önemli olan yazlık evlerin coğunda güneş enerjisi ile ısınma kullanıldığından bud a önemli bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır.

Depreme dayanıklılık konu ise çok daha önemli ve özel bir araştırma ile bilir kişi raporu isteyen bir konudur. Bu konuda kesinlikle ama kesinlikle hafife alınmayacak bir ehemniyetle davranılmalı ve ailenizin ve sizin belkide bir kaç ay kalacağınız bu evde yaşanabilecek bir olumsuzlukta en az hasarla hayatta kalma şansınızı kaybetmemeniz icin bu noktayı ciddiye almanızı önemle vurgulamak isterim.

Doğa manzarası genellikle tercih edilen ve istenilen bir secenektir. Oda sayıları balkon sayıları ve şömine barbeköü secenekleri ise çok önemlidir. Kalabalık bir aile iseniz çok odaya ihtiyacınız olacak. Ayrıca yazlığınız olduğunda misafirlerinizinde ugrak yeri olacağını unutmayın. Dolayısıyla oda sayınızın fazla olmasında fayda görüyoruz.

Özel havuzlarının olması yazlık evlerin satılmalarında oldukça önemli bir faktördür. Özellikle tatil yörelerinin denize uzak kesimlerinde havuz vazgeçilmez bir fonksiyon olarak karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyla havuzu olan bir yazlığı kim istemezki Örneğin Antalya tatil evlerinin bir kısmında özel bir kısmında ortak olsa da bir çoğunda yüzme havuzları mevcuttur. Zaten çok fazla tercih edilen bir bölge olması da bu yüzdendir.
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla