Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Eylül 2012, 14:16   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Reishi Mantarı Tanıtım Sitesi

Reishi Mantarı Hakkında

Tannen Take mantarı ismi de verilen ve dünya da Reishi adıyla tanınan Ganoderma lucidum Japonya 'da, Çin 'de ve birçok Asya ülkesinde çeşitli şekilde besin ve ilaç olarak kullanılan bir mantardır. Son zamanlarda yapılan araştırmalar göstermiştir ki Reishinin karsinostatik bileşiklerinin en önemlisi -8-1-3-D-Glukan isimli bir polisakkarittir. İmnünoterapi başta olmak üzere bu polisakkaritin yepyeni bir karsinostatik ajan olarak çok ümit vaat ettiği anlaşılmaktadır.

Klasik kemoterapi kimyasallarına hiç benzemeyen farmakokinetik etkinlikle yani uygulandığı organizmanın immünolojik cevap mekanizmasını güçlendirerek etkin olması sebebiyle neredeyse hiç yan etkisi bulunmamaktadır.

Reishinin bu özelliğinin yanı sıra içerdiği diğer birçok birleşiğin kan basıncını düşürme, kan kolestrol düzeyini indirgeme, kan şeker düzeylerini düzenleme ve platelet (trombosit) agregasyonunu inhibe etme gibi çok sayıda faydalı etkinliği de ortaya çıkarılmıştır. Son yıllarda mikronize edilmiş Reishi preparatları Genel anlamda Reishi meyvesinin ana komponentleri serbest amino asitler ve polisakkaritler olarak gruplandırılabilir. Bunların kantitatif ölçümleri kültür ortamlarının birleşimine de bağlı olarak her işletme için ayrıca yapılamalıdır. Reishinin en güvenilir etki yapan aplikasyon şekli suda kaynatılarak elde edilen Reishi çayında görülmektedir.
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla