Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Eylül 2012, 11:07   #1
GoogleDostum
Keyifli~Üye
 
GoogleDostum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 27 Eylül 2012
Mesajlar: 20
GoogleDostum is on a distinguished road
Puanlar: 1.267, Seviye: 1
Puanlar: 1.267, Seviye: 1 Puanlar: 1.267, Seviye: 1 Puanlar: 1.267, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Glutaminin Faydaları

Gulutamin Hakkında

Site: http://glutamin.gen.tr

Glutamin beyinde beyin fonksiyonlarının sağlıklı çalışmasında görevli glutamik asite dönüştürülür ayrıca nörotransmiter gamma-aminobutirik asitin (GABA) seviyesini artırır.

L-glutamin takviyesi,zihin kapasitesini artırır,sara,depresyon,şizofren ve bunaklık tedavisinde kullanılır.

Glutamin sinir sistemi için önemli bir enerji kaynağıdır. Eğer beyin yeteri kadar glukoz almıyorsa enerji açığını glutamin ****bolizmasını artırarak kapatır.

Glutamin kullananlar daha enerjik olduklarını,ruhsal durumlarının daha iyi olduğunu ve daha az halsizlik hissettkilerini rapor ediyorlar.

Glutamin vücutta asit ve alkalin seviyesini dengeleyerek sindirim yollarının daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.

Glutamine kanda ve hücreiçi serbest amino asit havuzunda en çok bulunan amino asittir (%61). Protein sentezinde (kas gelişimi) ve vücudun yıkıma (catabolism) karsı korunmasında anahtar rol oynar.

Glutamine normal sartlar altında vücut tarafından üretilebilen bir amino asittir. Fakat ağır egzersiz, hastalık, stress gibi durumlarda vücudun glutamine ihtiyacı artar. Glutamine takviyesi, vücuttaki glutamine değerlerinin korunmasında ve dolayısıyla egzersiz, hastalık gibi ****bolik stresslerden sonra toparlanma ve iyileşmeye yardımcı olur.

Arastırmalar, yogun antreman sonrası vücuttaki glutamine seviyesi %50 ya yakın düşmektedir. Bagısıklık sistemi glutamine ihtiyaç duydugudan yapılan bilimsel arastırmalar, glutamine takviyesinin kas dokusundaki yıkımı engelledigi ve protein ****bolizmasını arttırdıgı gorulmustur. Glutamine'in stres, travma, ameliyat sonrası yenileyici özelligi birçok hastanede ve hastada değerlendirilir.
GoogleDostum isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla