Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Ekim 2012, 19:51   #1
GoogleDostum
Keyifli~Üye
 
GoogleDostum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 27 Eylül 2012
Mesajlar: 20
GoogleDostum is on a distinguished road
Puanlar: 1.267, Seviye: 1
Puanlar: 1.267, Seviye: 1 Puanlar: 1.267, Seviye: 1 Puanlar: 1.267, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Nerede Bulunur?

Gülhatmi Bitkisi Nerede Bulunur?

Site: http://neredebulunur.gen.tr
Site yaşı: Yeni
Sitenin açıklaması: Şifalı bitkiler nereden alınır? Şifalı bitkileri temin edebileceğiniz siteniz.
Pagerank: Henüz 0

Gülhatmi (Alcea rosea), ebegümecigiller (Malvaceae) familyasından çok yıllık otsu, çiçekli bir bitkidir.Çiçekleri çizgili ya da lekeli olabilir. Geniş ve yuvarlak yaprakları kalp biçimindedir. Güneşli, rüzgar almayan yerlerde iyi gelişir. Killi ve besin maddelerince zengin, iyi gübrelenmiş toprakları sever. Ilıman iklimlerde, haziran-ağustos sonuna kadar çiçekli kalır.


Gülhatminin Faydaları : Balgam söktürür. Vücuda rahatlık verir. Boğaz, bademcik ve diş eti iltihaplarını tedavi eder. Bağırsak iltihaplarını giderir. Vücudun direncini arttırarak beden zindelik ve rahatlık kazandırır. Gribal enfeksiyonların oluşumunu engeller. Nezle rahatsızlığı ve öksürüklü hastalıklara karşı çok faydalıdır. Diş ve dişeti sağlığının korunmasına yardımcı olur. Bademcik problemlerinin oluşmasını önler. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarının çözülmesini sağlar ve sancıları keser. On iki parmak ince bağırsak ve kolitte bulunan ülser hastalığını oluşturabilecek mikropları temizler.

Gülhatmi Kullanıldığı yerler: Kullanılan kisimlari çiçekleridir. Çiçekler güneşte ve mümkün oldugu kadar çabuk kurutulur. Bileşiminde zamk, seker, müsilaj ve çok az miktarda alkaloit bulunur. Hafif yumuşatici ve uyuşturucu bir tesiri vardir. Öksürük ve nezle gibi hastaliklarda yumuşatici olarak şurup halinde verilir. Uykusuzluğu giderir. Yaniklari iyilestirir. Çiçekleri su içinde siselerde güneste bekletilerek şerbeti çikarilir. İçine limon tuzu konursa rengi çabuk ve daha güzel çıkar. Yazın şerbet olarak içilir.
GoogleDostum isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla