Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Kasım 2012, 04:24   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Yaz Sıcağında Yüz Serinletme

kuru ciltler - solgun cilt - yüz maskesi - cilt maskesi - yüzdeki lekeler

YAZ SICAĞINDA YÜZ SERİNLETME YOLLARI

Yaz mevsimi sadece sıcak olması ile değil kuruluk dönemi, yüz ve ciltteki pürüz ve nem eksikliğine neden olmaktadır. Güneş, nemin tutulmaması cildin en büyük düşmanlarıdır. Bu durumlar ciddi olarak cildin yıpranması ve kırışmasına zemin hazırlar. Peki, sert yaz sıcaklarından etkilenmeyen nemli, parlak ve serin sağlıklı bir cilde sahip olmak nasıl olurdu?

Sert ve sıcak yaz mevsiminde cildinizin ölü ve kuru bir hal almaması için size önerebileceğimiz 3 paket bulunmaktadır. Şimdi bu doğal paketlere bir göz atalım;


SALATALIK YÜZ PAKETİ


Gerekli Malzemeler

Dondurulmuş salatalık


Nasıl Kullanılır


Salatalık yüz paketi en kolay ve en etkili yüzü serinletme yöntemidir. Dondurulmuş bir salatalık alın ve küçük parçalara ayırın. Şimdi bu parçaları pürüzsüz bir hamur olması için karıştırın. Bunun için çırpmaya fazla zamana ayırmanız gerekebilir. Sonra, hazırladığınız hamurumsu kremi yavaşça yüzünüze yapıştırarak uygulayınız. 15-20 dakika kadar kalması gerekmektedir. Bu süre zarfında yüzünüz iyici nemlenecektir. Soğuk su ile yıkadıktan sonra yumuşak bir havlu ile hafifçe kurulayın.


YOĞURT YÜZ PAKETİ


Gerekli Malzemeler

1 Yemek kaşığı doğal yoğurt

1 Çay kaşığı bal


Nasıl Kullanılır


Yoğurt zaten başlı başına bir sağlıktır. Ayrıca yoğurt, yazları kullanılması gereken diğer bir doğal soğutma elemanıdır. Yazları düzenli olarak tüketilmesinin gerekliliğinin yanında, aynı zamanda da cilt soğutma yüz paketi yapmak için kullanılır.

Bir göz atalım:

Bir çorba kaşığı yoğurt ile pürüzsüz bir karışım yaptıktan sonra bir çay kaşığı bal katarak tekrardan homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Bu karışımı yüzünüze hafifçe sürün ve 15-20 dakika kadar bırakın.

Ilık su ile durulayın ve kendinizde cildinizin gençleştiğini yaşayacaksınız. Yumuşakça kurulayın.

ALOE VERA YÜZ PAKETİ

Gerekli Malzemeler

3 Yemek kaşığı aloe vera suyu

3 Yemek kaşığı aloe vera jeli

2 Damla favori uçucu yağ (gül, lavanta ya da hangisi sizin için uygunsa)

2 Dilim buzdolabında salatalık

Nasıl Kullanılır

Aloe vera, bilinen en iyi bir serinletici ve cilt dostu ajanıdır. Soğutma paketi nasıl hazırlanır;

Bir kâse içine aloe vera suyu, aloe vera jeli ve uçucu yağ koyup ve iyice karıştırın. Bir parça pamuk ile yüz ve boyun bölgesine nazikçe bu macundan uygulayınız. Göz çevresi yakınlarına bu hamurdan uygulamadığınızdan emin olun.

Sonra, uygun bir yere uzanın ve her iki göz üstüne ince dilimlenmiş birer salatalık dilimleri koyun. 25-30 dakika süreyle bırakın ve bu süre sonunda salatalıkları kaldırın ve rahatlayın.

Şimdi, uyguladığınız paketi, ılık bir su ile yıkayın ve yumuşak bir bez kullanarak hafifçe silin. Gerçekten bundan sonra o eski halinizden eser kalmadığını görecek, serin ve parlak bir cilde sahip olduğunuzu fark edeceksiniz. sağlıksiznet alıntı

Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla