Konu: Data Servis
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Kasım 2012, 18:17   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Data Servis

Site Adı: Data Servis
Açılış Tarihi: 2001
Site Adresi: dataservis.net
İçerik: Notebook



Dataservis;

- 1999 yılında kuruldu. Sektörde önemli bir boşluğu doldurmak üzere; teknolojisi eskimiş, ikinci el, arızalı veya atıl durumdaki bilgisayar ve yan ürünlerinin tekrar kullanılabilir duruma getirilmesi ve satışa sunulması alanında faaliyetlerine başladı. Zaman içerisinde sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yeni faaliyet alanlarına yöneldi.

- 2002 yılından itibaren; hızlı bir şekilde büyüyen notebook pazarında ihtiyaç duyulan servis/onarım hizmetleri ve notebook yedek parça satışı ana faaliyet alanı oldu ve firma tüm enerjisini bu alana yoğunlaştırdı.

- 2003 yılında kendi bünyesinde bir "profesyonel notebook servisi" oluşturdu. TSE belgeli teknik servisini alanında eğitimli ve uzman mühendis, tekniker ve teknisyenler ile organize etti. Profesyonel servis/tamir ekipmanları ve Bga Rework Station da dahil olmak üzere gelişmiş cihazlar ile servisini teçhiz etti. Kurumlardan ve son kullanıcılardan satın alınan sağlam/arızalı/hurda notebookların komponent bazında ayrıştırılması, tasnif edilmesi ve bakımlarının/testlerinin yapılarak kullanıma hazır hale getirilmesi, bu yöntemlerle elde edilemeyenlerin de doğrudan ithalatı yoluyla yedek parça stoğunu oluşturdu. Mevcut yedek parça stoğunu web sayfası üzerinden online olarak (güncel fiyat-güncel stok) müşterileri ile paylaştı ve Türkiye'nin ilk marka bağımsız "notebook yedek parça sağlayıcısı" oldu. Bu şekilde; çeşitli kriterleri baz alarak belirlediği notebook yedek parça fiyatları ile de ülkede henüz yeni yeni gelişmekte olan bu alanda öncü/belirleyici firma oldu.

- 2005 yılında; sadece ana faaliyet alanına odaklanmak üzere, notebook servis ve yedek parça hizmetleri dışındaki diğer tüm faaliyetlerine son verdi. Ticari ünvanının yanına "Notebook Servis ve Yedek Parça Merkezi" ibaresini ekledi ve tescilledi.

- 2009 yılı başında; Türkiye'nin ilk muadil notebook batarya ithalatçısı Retro Notebook firmasını ve ilk muadil notebook batarya markası Retro'yu tüm hakları ile satın aldı. Bu çerçevede, ithal ettiği muadil notebook bataryalarını Retro markası ile Türkiye de ilk kez 2 yıl garanti ile kullanıcılara sundu. Fiyat-performans yönü ile büyük ilgi gören Retro Notebook Bataryaları, piyasadaki önemli bir ihtiyacı gidermiş oldu.

- 2010 yılında; Hyperlife markasını tüm hakları ile satın aldı ve ekstra performans/güvenlik özellikleri ile farklılaşmak üzere imal ettirdiği notebook bataryalarını bu marka ile piyasaya sundu. Hyperlife firmanın bu ürün grubundaki ikinci markası oldu ve notebook bataryası grubunda orijinal ürünlere ciddi bir alternatif olarak ön plana çıktı.

- 2010 yılında Energizer® Energi To Go® ürünlerinin Türkiye distribütörü oldu. "Taşınabilir Güç Paketleri" olarak tanımlanabilecek bu ürün grubu ile; tüm mobil cihazlara ekstra kullanım süreleri sağlayan yedek batarya çözümleri piyasaya sunuldu.

- Sorun üreten değil, sorun çözen firma prensibini benimsemiş olan Dataservis, hızlı ve sorunsuz çözümler sunmak konusundaki istikrarını her zaman korumuştur. Elde ettiği güven sayesinde, sayıları her geçen gün artan binlerce kurum ve kişiye ürün/hizmet satışı yapmaktadır. Firma, atıl durumdaki cihazları kullanıma kazandırarak ve sürekli artan bir istihdam oluşturarak ülke ekonomisine de katkı sağlamakta ve sektörün öncü firması olmaya devam etmektedir.

- Dataservis halen 500 metrekarelik çalışma alanında 30 kişilik profesyonel ekibi ile ve tamamıyla özsermaye kullanarak faaliyetlerini yürütmektedir.
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla