Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Şubat 2013, 22:56   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Almanya Konsolosluğu

KOLAY VİZE



Yurtdışında yaşayan Türklerin en fazla bulunduğu ülke olan Almanya?ya gitmek isteyen kişilerin çilesi artık sona ermiş durumda. Yıllardır bu ülkeyi ziyaret emek isteyen kişiler vize almak için uzun zamanlar beklemek zorunda kalıyorlardı. Birkaç ay önce artık konsolosluk vize işlemleri için özel bir şirketle anlaşma sağladı. Böylece bu ülkeye gitmek isteyen kişilerin vize başvurularından yaşadığı çilede sona ermiş oldu. Bu özel şirket sayesinde artık insanlar sıra beklemeden ve kısa bir süre içinde vize başvurularını çok rahat bir şekilde yapabiliyorlar.

Almanya konsolosluğu yerine bun konsolosluğun yetkilendirdiği özel şirket İstanbul, Ankara ve birkaç şehirde daha bürolarını açmış durumda. Aile birleşimi ya da uzun süreli vize başvurularınız için artık 444 84 93 numaraları telefonu arayarak randevu alabilirsiniz. Böylece konsolosluk önünde oluşan ve saatler süren kabalıkta bekleme derdinden kurtulmuş oluyorsunuz. Özellikle Ankara civarında yaşayanlar artık vize işlemleri için saatlerce yol kat etmekten kurtulmuş durumdalar.

Almanya başkonsolosluğu için yapacağınız vize başvurularının için en az 15 gün önceden telefon etmeniz gerekiyor. Sizin adınıza vize başvurusu yapan bu şirketler evraklarınızı titizlikle inceleyip içinde oluşan sorunları gidermeye çalıştıktan sonra sizin adınıza vizeyi alıyorlar. Başvurunuzun ardında firma yetkilileri sizlere birer barkod numarası veriyor. Bu numara ile internet üzerinden başvurunuzun ne aşamada olduğunu rahat bir şekilde takip edebiliyorsunuz. Böylece eskiden olduğu gibi sürekli olarak konsolosluğa telefon ederek başvurunuzun ne aşamada olduğunu öğrenmek için yapılan uzun beklememelere de son vermiş olundu. Aslında yıllar önce geçilmesi planlanan ama bazı aksaklıklar nedeni ile ancak şu an geçilen bu siten sayesinde hem vize başvurusu yapanlar hem de çalışanlar çok daha rahat bir şekilde vize işlemleriyle ilgileniyorlar.

almanyakonsoloslugu.web.tr
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla