Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Nisan 2013, 23:25   #1
yigit135
Keyifli~Üye
 
yigit135 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13 Kasım 2012
Mesajlar: 526
yigit135 is on a distinguished road
Puanlar: 4.075, Seviye: 1
Puanlar: 4.075, Seviye: 1 Puanlar: 4.075, Seviye: 1 Puanlar: 4.075, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart İstekpatent tanıtım

Günümüzde gelişen, sanayileşen ve gittikçe büyüyen dünyamızda birçok marka ve şirket var olma mücadelesi vermektedir. Çünkü dünya nüfusunun artması ile doğru orantılı olarak, arz piyasasında da hiç yavaşlamayan giriş- çıkışlar devam etmektedir. Peki, haksız rekabeti önlemek nasıl mümkün olacaktır? Ya bana ait fikirler, fikir hırsızlığı sonucu başka kötü niyetli insanların eline geçerek kullanılırsa, benim emeklerim boşa mı gidecektir?
Bu ve bunun gibi birçok sorun tescil ve patent kavramlarının ortaya çıkmasını sağlamıştır. Böylece girişimcilerin ister fikri ister ticari anlamdaki tüm mülkiyetleri koruma altına alınmış olacaktır. Bu noktada insanlara yardımcı olmayı hedefleyen birçok danışmanlık hizmeti veren kuruluş mevcut. Böylece buluşçuluk ve markalaşmak, hukuki yollarla güvence altına alınmaktadır. Mesela marka tescili. Ekonomiden pay almak isteyen birçok firma, küreselleşen dünya da bu kavramın git gide daha fazla önem kazandığının bilincine varıp, markalarını tescil yoluna gitmektedirler. Böylece ürün ve hizmetleri, diğer firmalardan ayırt edilerek, firmaya özel bir hale gelmekte ve tüketicinin taleplerini bu doğrultuda karşılamaktadır.
Bir diğer önemli kavram ise faydalı modeldir. Bu model ile daha çok küçük ve orta ölçekli işletmeler, düşük maliyetli bu tescil yöntemi ile buluş ve fikirlerini koruma altına alabilmektedirler. Böylece gelir elde etmek daha kolay bir hal almaktadır. Tescil ve patent sektöründe isim tescilinin önemi de yine unutulmaması gereken konular arasındadır.
yigit135 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla