Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Haziran 2013, 20:33   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Faydalı Model Tescil



Faydalı model tescil belgesi, özellikle sanayi sektöründeki, tekniğin bilinen durumunu araştırmadan, hazır olarak geliştirilmiş, hali hazırda zaten işler halde bulunan makina ve ürünlerin, hem Türkiye?de hem de dünyada yeni ve uygulanabilir olan buluşların sahipleri için 10 yıllık bir süre çapında, bu ürünün hem üretimini hem de pazarlama haklarına sahip olmaya yarayan bir tür patent belgesidir. Bu belgenin patente karşı avantajı, hem belgenin işlem sürecinin patente oranla daha kolay ve masrafsız olması, hem de yeni bir ürün yaratmak yerine, hali hazırda olan bir ürünün tescilini almak olmasıdır.

Bu varolan buluşlar, başvuru tarihlerinden önce, gerek Türkiye içinde olsun gerekse dünyadaki herkesin ulaşabileceği şekilde olsun, ister yazılı isterse başka bir yolla açıklanmamışsa yada yöresel ve geleneksel olarak kullanılmamış ise yeni bir ürün sayılır. Ayrıca sanayi için uygulanabilirlik statüsüne uyarsa da faydalı tescil belgesi almaya hak kazanmış demektir. Patent ile aynı hakları geçerli kılan bu belge size 20 yıl değil 10 yıllık bir hak sahipliği tanımaktadır. Kimyasal buluşlar ve yöntemler ise bu patent koşullarını sağlamamaktadır.

Faydalı model belgesi başvurusu için herhangi bir şey yapılmadan ilk önce, tarifname, istemler, teknik çizimler gibi belge başvuru dökümanları iyi bir şekilde hazırlanmaktadır. Kullandığınız her kelimeye özen göstererek bu belgeleri dikkatlice doldurmaya çalışmalısınız. Faydalı model tescil belgesi hakkındaki her şey için sizleri sitemize bekliyoruz.

faydalimodel.gen.tr
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla