Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Haziran 2013, 23:53   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Profiterol Nasıl Yapılır

profiterol Tarifi - profiterol malzemeleri - profiterol yapımı - profiterol sosu nasıl hazırlanırHazırlama süresi: 25 dk

Pişirme süresi 60 dk

8-12 Kişilik


Malzemeler:


1/2 bardak su

1/2 paket tereyağı

Bir çimdik tuz

1/2 bardak çok amaçlı un

2 yumurta

Bir çimdik toz tarçın

Dondurma

Çikolata sosu (tarifi aşağıdadır)


Özel malzeme: büyük uçlu krema torbası


Yapılışı:


Fırını 220 dereceye önceden ayarlayın.


Küçük bir tencereye suyu, tereyağını, tuzu koyup kaynatın. Altını kısın, sonra unun tamamını ekleyin ve tahta kaşıkla hızla karıştırın. Karışım bir top halini alana ve tencereye yapışmayana kadar pişirin. Karışımı bir karıştırma kasesine alın, 3-4 dakika soğumaya bırakın. Karışımın soğuk olmasına gerek yok. yumurtaları ekleyince pişirecek kadar sıcak olsun. Bir elektrikli mikserle ya da bileğinizin kuvvetiyle yumurtaları birer birer ekleyin. Birincisi iyice karışmadan ikinciyi eklemeyin. Tarçını ekleyin, biraz daha karıştırın.


Karışımı geniş ucunu taktığınız krema torbasına alıp parşömen kağıdı yaydığınız fırın tepsisine 2,5 santimlik toplar halinde sıkın. İşiniz bitince parmağınızı suya batırıp topların üzerinde krema torbasından kalan izi düzeltin. Topların arasında en az 2,5 santim boşluk bırakın, pişerken büyüyorlar. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin, piştiğinden emin olmak için arada tepsiyi döndürün. Piştiğinde puflar hafifi içleri kuru olmalı. Bunu soğutun.


İkram edeceğiniz zaman yatay olarak kesin ve istediğiniz çeşit dondurmayla doldurun. (Ben kaliteli vanilyalı dondurma öneririm.) Üzerine ılık çikolata sosu dökün.


Çikolata sosu:

100 gr yarı tatlı ya da bitter çikolata

1/4 bardak ağır krema

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı mısır şurubu

1 tutam toz tarçın


2,5 santim su koyduğunuz tencereyi kaynatın. Çikolatayı ****l ta da ısıya dayanıklı bir cam karıştırma kasesine koyup kaynayan suyun üzerine koyun. Karıştırma kasesinin kaynayan suyun yüzeyine temas etmemesine özen gösterin. Kalan malzemeleri ekleyip çikolata eriyene, tüm malzemeler karışana kadar karıştırın. Bu kısa süren bir işlemdir. Çikolata eriyince tencereden alın. Doldurduğunuz profiterollerin üstüne dökün. Ilıkken ikram etmek daha iyidir.


alıntı

Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla