Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Haziran 2013, 00:04   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Bayramlık Baklava Tarifi

bayramlık tatlı tarifi - baklava tarifi - evde baklava yapımı - baklava nasıl yapılır

Baklava Tarifi Gerekli Malzemeler;

Mısır nişastası200 gram margarin250 gram robotta çekilmiş ceviz veya fındıkAldığı kadar unYarım çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı sirke1 adet kabartma tozu1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt3 adet yumurta
Baklava Şerbeti İçin

4 su bardağı şeker5 su bardağı su2-3 damla limon suyu
Baklava Tarifi
Kolay baklava tarifimizi yapmaya başlayalım. Bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırıp üzerine bir su bardağı sütü bir su bardağı sıvı yağı, bir tatlı kaşığı sirkeyi ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırıp üzerine aldığı kadar un ilave ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak bir hamur elde edene kadar hamuru güzelce yoğuruyoruz. Hamuru 30 eşit parçaya ayırarak hamurları güzelce yuvarlıyoruz.






Oktay usta baklava tarifin de geçtiği gibi minik minik bezeleri top yapalım. Yuvarladığımız hamurlardan 1 tane alıp üzerine mısır nişastası serpip oklava yardımı ile bir küçük tabak büyüklüğünde açarak kenarda bekletiyoruz. Diğer kalan hamurları da aynı şekilde oklava ve mısır nişastası yardımı ile bir küçük tabak büyüklüğünde açıp üst üste onar onar biriktiriyoruz. İlk on parçayı nişasta ve oklava yardımı ile bir fırın tepsisi büyüklüğünde yufka şekli veriyoruz. Tepsinin içine, açtığımız ilk on parça hamuru yerleştirip robottan çektiğimiz ceviz veya fındığı serpiştiriyoruz. Diğer on parçayı da oklava ve mısır nişastası yardımı ile ilk önce küçük tabak büyüklüğünde sonra tepsi büyüklüğünde yufka hazırlayarak tepsiye yerleştiriyoruz.

Tekrar robottan çektiğimiz ceviz veya fındığı serpiştirip baklavanın ikinci katını oluşturuyoruz.

Geride kalan diğer on parçayı da oklava ve mısır nişastası yardımı ile ilk önce küçük tabak şeklinde açıp üste üste biriktirip sonra oklava ve mısır nişastası yardımı ile tepsi şeklini alacak şekilde yufka açıp son on parçayı da tepsiye güzelce yerleştiriyoruz. Sonra istediğimiz baklava dilimi şeklinde kesip 200 gram margarini eritip baklavanın üzerine eşit bir şekilde dökerek fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Not: Bilindik şerbet hazırlama şeklinde olacak.

Hazırlamış olduğumuz şerbeti baklavanın üzerine döküp servise hazırlıyoruz.

İşte baklava tarifi bu kadar basit.Sizde misafirlerinize kendi yaptığınız baklavaları ikram etmek istiyorsanız baklava tarifimizi mutlaka deneyin.



alıntıdır

Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla