Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Haziran 2013, 06:15   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Muzlu Köstebek Pasta

köstebek pasta nasıl yapılır - muzlu pasta tarifi - muzlu kakaolu pastaMalzemeler:


Keki İçin;


3 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

yarım su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2,5 su bardağı un

1 paket kakao (25 gram )


Kreması İçin;


5 su bardağı süt

4 yemek kaşığı un

2 paket vanilya

2 paket krem şanti


Arası İçin;


2-3 adet muz

Damla çikolata


Kek İçin;

Yumurta ve şekeri mikserde köpük köpük olup beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edelim. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştıralım. Önce yavaş sonra hızlı devirde mikserle 2-3 dk çırpalım. Hazırladığımız kek karışımını yağladığımız yuvarlak fırın tepsisine dökelim. (benim tepsim 26 cm boyutunda idi) Hava kabarcıklarının çıkması için 2-3 kez hafif kaldırıp tezgaha bırakalım. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. İlk 25 dakika kapağı açmayalım. Sonralarında pişip pişmediğini kürdan yada bıçakla kontrol edebilirsiniz. Pişen keki soğumaya bırakalım.


Krema İçin;

Süt, vanilya ve unu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Piştikten 5 dakika sonra içerisine 2 paket toz krem şantiyi ekleyip çırpalım. Biraz damla çikolata serpip hafif karıştırıp kek soğuyana kadar buzdolabında bekletelim.


Pastanın Hazırlanışı;

Soğuyan keki pasta tabağına alalım. Kenarlardan 1-2 cm pay kalacak şekilde içeriden kaşıkla oyalım. Alt tabanı 1 parmak kalınlığında kalana kadar oymaya devam edelim. Oyduğumuz kek parçalarını pastanın üzerinde kullanmak için robottan geçirelim. Muzları soyup yuvarlak dilimleyelim. Oyduğumuz pastanın içerisine bir kat krema dökelim. Üzerine yuvarlak dilimlediğimiz muzları dizelim. Üzerine damla çikolata serpelim. Tekrar krema koyup muz ve çikolata serpelim. En üstüne kalan kremayı dökelim. Kremanın üzerine robottan geçirdiğimiz kek parçaları ile tamamen kapatalım. Dövülmüş antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Buzdolabında dinlendirip servis edelim. Vaktiniz varsa 1 gün dinlendirip servis edebilirsiniz.



alıntı

Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla