Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Haziran 2013, 16:07   #1
SaLLa
Keyifli~Üye
 
SaLLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 06 Mayıs 2011
Mesajlar: 1.125
SaLLa is on a distinguished road
Puanlar: 4.368, Seviye: 1
Puanlar: 4.368, Seviye: 1 Puanlar: 4.368, Seviye: 1 Puanlar: 4.368, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Klasik Et Suyu Tarifi

Et Suyu Nasıl Yapılır - Tavuk veya Sığr Etinin Suyu nasıl Yapılır - Kolay Et Suyu Yapabilme
1. Eti tencereye dizin: Büyük bir tencereye önce kemikleri sonra etleri dizin. (Tavuğun kemikli parçalarını ve dana veya sığır kemiğini). Sonra büyük parça halinde dana etini ve artık tavuk etlerini ilave edin. Üzerini soğuk su ile doldurun.

2. Köpüklerini temizleyin: Karıştırmadan kısık ateşte pişirin. Pişirme süresi en aşağı 1 saat olmalıdır. Üzerinde biriken köpüğü kaşıkla alıp et suyunu temizleyin. Sonra 1 bardak soğuk su ilave edin. Tekrar kaynatın. Üzerinde yine az miktarda köpük oluşacaktır. Onları da kaşıkla alın. Meydana gelen köpükler beyazlaşıncaya kadar aynı işlemi bir kaç kere daha tekrarlayın. Sonra kendiliğinden köpüklenme kaybolacaktır.

3. Sebzeleri ilave edin: Ayıklanmış bir baş bütün soğanı, temizlenmiş 1-2 havucu, 2-3 diş sarımsağı ilave edin. Hafif tuzlayın. Tencerenin kapağını buhar çıkabilmesi için tam olarak kapatmayın.

4. Et suyunu süzün: Ateşi çok kısık şekilde ayarlayın. Yaklaşık 5-6 saat kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sonra ikiye katlanmış olan temiz bir tülbenti ıslatın. Böylece süzerken yağ ve küçük parçaların geçmesini önlemiş olursunuz. Et suyunu bu tülbentten başka bir tencereye süzün.

5. Yağını alın: Süzdükten sonra et suyunu soğumaya bırakın. Üzerinde oluşan yağları temiz bir kağıt peçeteyle alın. Eğer et suyunu aynı gün kullanmıyacaksanız, o takdirde buzdolabında muhafaza edin. Üzerinde oluşan yağı da donunca kaşıkla kolayca alabilirsiniz.

alıntıdır


SaLLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla