Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Haziran 2013, 16:07   #1
SaLLa
Keyifli~Üye
 
SaLLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 06 Mayıs 2011
Mesajlar: 1.125
SaLLa is on a distinguished road
Puanlar: 4.368, Seviye: 1
Puanlar: 4.368, Seviye: 1 Puanlar: 4.368, Seviye: 1 Puanlar: 4.368, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Et Suyu Nasıl Yapılır

dana etinten et suyu yapılışı - dana kemiğinden et suyu - çorbalık et suyu nasıl hazırlanır - kemikli etten et suyu yapmak3 litre için;

Malzemeler:


1,5 kg dana (ya da sığır) döşü (7,5 cm 'lik parçalara kesilmiş)

1,5 kg dana (ya da sığır) kemiği (kırılmış)

2 soğan (her biri 4'e bölünmüş)

2 kereviz (kıyılmış)

2 havuç (dilimlenmiş)

3 diş sarımsak (ayıklanmadan dövülmüş)

8 tane karabiber

3 karanfil

1/2 tatlı kaşığı kekik

1 defne yaprağı

Yapılışı:


Önce fırınınızı 220°C'a ısıtın. Ateşe dayanıklı büyük bir cam kaba etler, kemikler, kerevizler, havuçlar ve soğanları koyup, kabı fırına vererek, malzeme kahverengileşinceye kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin.


Kabı fırından alıp, içindekileri büyük bir tencereye aktarın. Fırından aldığınız cam kaba 1/2 litre (yaklaşık 2 su bardağı) su koyup, bir spatulayla dibine yapışmış malzemeyi kazıyarak, bu suyu tencereye boşaltın. Sarmısak, karanfiller ve karabiberleri ekleyip, malzemenin üstünü örtecek kadar su koyduktan sonra, tencereyi orta ateşe oturtun ve bir taşım kaynatın.


Kaynayınca ateşi kısın ve yüzeyde biriken köpükleri alıp atın. Kekik ve defne yaprağını ekleyip, ara sıra yüzeyde biriken köpükleri atarak, kısık ateşte 4 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp, et suyunu bir tel süzgeçten büyük bir kâseye süzerek (süzgeçte kalanları atın), yüzeyindeki yağı temizleyin.


NOT: Etler, kemiker ve sebzelerin fırında pişirilmesi, et suyuna güzel bir kahverengilik kazandırır. Suyu yeterince kahverengi bulmazsanız, küçük bir tencereye 1 çorba kaşığı domates püresi koyup, kısık ateşte sürekli karıştırarak, koyu bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin. Sonra bu püreyi, pişme süresinin tamamlanmasına 1 saat kalınca et suyuna katın.




alıntı

SaLLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla