Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:32   #1
Handan_
Keyifli~Üye
 
Handan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Mart 2011
Mesajlar: 1.444
Handan_ is on a distinguished road
Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Psikolojik Tedaviler Grup Tedavisi

Psikolojik Tedaviler - Grup Tedavisi - Grup Tedavisi Nedir - Grup Tedavisi Hakkında

Grup tedavisinin birçok biçimi olmasına karşın, daha çok üstünde durulan ve güvenilen yöntem şudur: Hastaların sorunlarıyla yalnız başlarına uğraşabilecekleri durumun yaratılması için belirli adımların atılması. Genellikle dört aşama söz konusudur. Birincisi, gerçek sorunun ne olduğunun saptanması, ikincisi bunun akılcı bir biçimde açıklanması, üçüncüsü bu sorunlarla uğraşmaya hazırlanılması, sonuncusu tedaviye başlanması.

Grup tedavisinin biçimi ne olursa olsun, bu adım adım ilerleme yolu, tedaviye başkalarının da katılmasıyla kolaylaşmış olmaktadır. Grubun baş üyesiyle özdeşleşme ve karşılıklı olarak deneyim aktarım olasıdır. Ya da gruptaki üyelerden birinin karşısındaki insanlarda bulunan bozuklukları kolayca farkediyor olmasına karşın, kendisinde bulunanları göremediği de sık sık ortaya çıkabilmektedir.

Grup tedavisinde kişiler grubu kendi rahatsızlıklarını ortaya çıkartıp bunları yok etmede bir araç olarak kullanırlar. Başarılı bir grup tedavisinden sonra, kişi gruba olan bağımlılığından kurtulup rahatsıziıklarıyla yalnız başına uğraşabilecek güveni ve güc kazanabilir.

Grup tedavisi İkinci Dünya Savaşı’ndan herne: sonra, birbirine tümüyle yabancı olan ve bir terapis tin gözetiminde bulunan 6 ya da 8 kişilik gruplarl; başladı. Bu insanların ortak özellikleri yaşamlarında ki gerilimle yalnız başlarına savaşamayan insanla olmalarıydı. Bir bakıma, grup birden çok başın bi baştan daha güçlü olacağı teorisine güveniyor, geri limin ve ruhsal bozuklukların nedenlerini araştın} önerilerle grup üyelerinin gelecekte ne yapmaları ge rektiğini saptamaya çalışıyordu.


Handan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla