Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:35   #1
Handan_
Keyifli~Üye
 
Handan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Mart 2011
Mesajlar: 1.444
Handan_ is on a distinguished road
Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Prostat Büyümesinde Komplikasyonlar

iyi huylu prostat büyümesinin riskleri - prostatta idrar kesesi komplikasyonları - prostat büyümesinde idrar yolu enfeksiyonlarıAni İdrar Tıkanması:


Prostatın ileri derece idrar kanalına doğru büyümesi ve idrar yollarını tam tıkaması ile hasta idrarını yapamaz, karın alt kısmında idrara bağlı şişlik ve şiddetli ağrı oluşur. Sonda takılarak idrarın boşalması sağlanır. İlaç tedavisi verildikten birkaç gün sonra sonda çıkarılır ve hasta tekrar değerlendirilir. Çoğu zaman bu noktada artık ilaçlar pek fayda etmez ve cerrahi tedavi gerekir


Mesane (İdrar Kesesi) Bozuklukları:


Prostata bağlı idrar yolları tıkanmasının uzun sürmesi durumunda mesane (idrar kesesi) bozulmaya bağlar. Başlarda idrarı atabilmek için güçlü bir şekilde kasılmaya güçlenmeye başlar, tıkanıklığın tedavi edilmemesi ve devam etmesi durumunda mesanedeki kaslar özelliği yitirir ve kasılma özelliğini kaybeder. Ameliyat sonrası idrar kaçırma ve idrar yapamamanın başlıca nedeni bu olmakla birlikte ameliyatın faydasız olmasının başlıca nedenidir.


İdrar Yolu Enfeksiyonu:


İdrarın boşaltılamaması ve idrar kesesinde geride idrar kalması, enfeksiyon oluşmasını kolaylaştırır. İdrar yaparken yanma, idrar kesesi üzerinde ağrı ve ateş yakınmaları görülebilir.


Mesane (İdrar Kesesi) Taşları:


Mesanede idrar boşaltılamaması ve idrar kesesinde geride idrar kalması, idrarın içindeki maddelerin, kristallerin çökmesini ve taş oluşmasına neden olur. Beraberinde çoğunlukla enfeksiyon da bulunur. İleri vakalarda özellikle uzun süreli tedavi edilmeyen hastalarda gözlenir.


Böbreklerin Bozulması:


İdrarı boşaltabilmek için mesane yüksek basınçlara ulaşır. Biriken idrarın da etkisiyle zamanla idrar böbrek ve idrar yollarına etki eder, böbrek ve idrar yollarında genişleme meydana gelir. Böbrek ve fonksiyonları bozulmaya başlar. Üzerine enfeksiyon eklenmesi bu süreci hızlandırır. Böbrek yetmezliği prostat hastalığında % 6 oranında görülür.


Bu olumsuz etkilerin (komplikasyonlar) görülmesi durumunda tedavi cerrahidir. İlaçlar çoğunlukla etkisiz kalmaktadır.


Op. Dr. Muammer ALTOK

Üroloji



alıntı

Prostat Büyümesi - BPH

Handan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla