Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:35   #1
Handan_
Keyifli~Üye
 
Handan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Mart 2011
Mesajlar: 1.444
Handan_ is on a distinguished road
Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Prostat Kanseri Hastalığı

prostat nedir - prostat büyümesi - prostat kanseri belirtileri - prostat tedavisiProstat bezinin en sık görülen hastalığı bezin selim büyümesidir. Diğer prostat hastalıkları kanser, prostat iltihabı (prostatit), tüberküloz ve taşlardır.

Selim büyüme: Nedeni üzerine kesin bir şey söylenmemektedir. Başlıca belirtileri idrar yapmada güçlük, idrar akımının ince olması, hatta damla damla gelmesi ve çok sık idrara çıkmaktır. Sonunda, idrar yolu tamamen tıkanır ve idrar boşaltımı yapılamaz. İdrar tutulması halinde, idrar sonda ile boşaltılır. Tek tedavi ameliyattır.


Prostatit Nedir: Kronik ve akut olabilir. Prostat bezinin idrar yollarında görülebilecek bir iltihap sonucu iltihaplanması akut prostatit hastalığını oluşturur. Kronik prostatit ise, idrar yolları iltihabı sonucu görülür. Dışkılama sırasında perine bölgesinde ağrı olur. Hasta çok sık idrara çıkar. Kimi zaman idrar tutukluğu vardır.

Prostatit Tedavisi; Antibiyotik ve prostat masajı uygulanır. Herhangi bir apse oluşumunda ameliyat gereklidir.


Prostat Tüberkülozu: Genellikle idrar yollarındaki tüberkülozla birlikte görülür ve tedavisi ilaçladır.


Prostat Taşları: Prostat taşları, kronik iltihap sonucu oluşan zararsız taşlardır. Taşların büyümesi görüldüğü takdirde tedavi ameliyattır.


Prostat Kanseri, Prostat Kanser Süreci


Başlangıçta idrar yolunu daraltmadığı ve rektuma doğru büyüdüğü için herhangi bir belirti göstermez. Ancak rektumdan yapılan muayene ile anlaşılabilir. İdrar tutulması yaptığı zaman artık iş işten geçmiş sayılır. Prostat kanseri, genellikle kemiklerde ikincil odaklar yaptığından, bir kemik kırığının iyileşmemesi sonucu ortaya çıkar.


Prostat Kanseri Belirtileri


İdrar yapmada güçlük, idrarın damla damla gelişi ve sık idrara çıkmak ilk belirtileridir. Çoğu kez ikincil odaklar çok çabuk belirir. Prostat kanserinde kanda asit fosfataz yükselir. Karaciğer ve kemiklerde ikincil odakların oluşması sonucu ise kandaki alkali fosfotaz miktarında yükselme olur. Teşhis biyopsiyle konur.


Prostat Kanseri Tedavisinde


Erken teşhis edildiği takdirde hemen ameliyat gereklidir. Ameliyat edilemeyen vakalarda stilboestrol hormonuyla tedavi uygulanır ve bezdeki kanserle ikincil odaktaki kanser küçültülüp ağrısı giderilir. Bu tedavinin etkisi sürekli olmamakla birlikte uzun sürelidir.


alıntı

Handan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla