Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:36   #1
Handan_
Keyifli~Üye
 
Handan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Mart 2011
Mesajlar: 1.444
Handan_ is on a distinguished road
Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Robot Ve Laparoskopi İle Prostat Ameliyatı

robot ile prostat ameliyatı - robotla ameliyat - prostat ameliyatı hakkında - prostat cerrahisi - robotik ameliyat - laparoskopik ameliyat - laparoskopik prostat ameliyatı - robotik cerrahi


Robot ve laparoskopi ile prostat ameliyatı


Prostat kanseri için ortak tedaviler tek tek ya da kombine edilerek kullanılabilir.


Prostat kanseri tedavisi için birçok seçenek mevcuttur:

· Hormonal tedavi

· Radyasyon tedavisi

· Radikal prostatektomi, kanseri çıkarmak için ameliyatlar (açık, robot yardımlı ya da yardımsız laparoskopi)(hekiminize başvurun)

· Hedefe yönelik tedavi

Cerrahi operasyonla kanser dokusu vücuttan çıkartılmaktadır. Bu tedavi seçeneği erken evre kanserlere uygulanmaktadır. Cerrahi müdahalelerin değişik yöntemleri bulunmaktadır. Bunlar açık, laparoskopik ya da robot yardımlı laparoskopik radikal prostatektomidir. Bu operasyon tekniklerinin bir birine üstünlüğü yoktur, genel kabul gören cerrahi yöntem doktor ve hastanın ortak tercihinin belirlenmesinde yatar. Bu teknikte göbek altından açılan alandan, kanseröz prostat dokusu çıkartılır. Radikal prostatektomi ameliyatı prostattaki kanser dokusu prostatın dışına yayılım göstermiyorsa yapılır.


Prostatın tümüyle çıkarılması anlamına gelen ‘radikal prostatektomi’, prostat kanserinde en yaygın uygulanan tedavidir. Prostat kanserindeki başarılı cerrahi prosedürler, kansersiz yaşamı sağlarken idrar tutamama ve sertleşme riskini tümüyle ortadan kaldırmasa da azaltır.


Bir prostat kanseri hastasının bilmesi gereken, senin hastalığın senin seçimin

Prostat ameliyatında elde edilecek sonucu en iyi gösteren, kullanılan teknik değil, cerrahın tecrübesidir. Hasta, ameliyat yöntemleri olan açık (klasik yöntem), laparoskopik veya robot yardımlı laparoskopik prostat cerrahisi seçeneklerinden birini seçebilir. Hangisini seçerse seçsin kanserden kurtulma oranı, ağrı ve iyileşme süreleri birbirine benzer.


LAPAROSKOPİK RADİKAL PROSTATEKTOMİ


Geleneksel açık cerrahinin aksine laparoskopik prostatektomide 1 cm ve daha küçük beş adet kesi gerekir. Cerrah bu kesilerin içinden laparoskop (küçük bir kamera) ve cerrahi enstrümanlar geçirerek ameliyatı yapar ve prostatı çıkarır. Eğer gerekirse prostatın çıkarılması için bu küçük kesilerden biri genişletilebilir. Hastaların çoğu ameliyattan sonraki 2 gün içinde evine geri döner. Hastaların ameliyattan sonra bir hafta süreyle sondaya ihtiyacı olur. Bazen cerrah sondayı bir hafta daha tutmasını isteyebilir. Hastalar ameliyattan sonra iki ila üç hafta içinde normal yaşantısına geri dönebilir. Kansersiz yaşam ve yapması gerekenler hakkında bilgilendirilir.


ROBOTİK CERRAHİ (Robot yardımlı laparoskopi)


Robot yardımlı laparoskopik prostatektomide normal laparoskopide olduğu gibi 1 cm ve küçük beş adet delik kesilmesi gerekir. Cerrah bu kesilerin içinden laparoskop (küçük bir kamera) ve robotik cerrahi enstrümanlar geçirerek ameliyatı yapar ve prostatı çıkarır. Eğer gerekirse prostatın çıkarılması için bu küçük kesilerden biri genişletilebilir. Laparoskopik cerrahide olduğu gibi robotik cerrahide de Hastaların çoğu ameliyattan sonraki 2 gün içinde evine geri döner. Hastaların ameliyattan sonra bir hafta süreyle sondaya ihtiyacı olur. Bazen cerrah sondayı bir hafta daha tutmasını isteyebilir. Hastalar ameliyattan sonra iki ila üç hafta içinde normal yaşantısına geri dönebilir. Kansersiz yaşam ve yapması gerekenler hakkında bilgilendirilir.


2000 yılında, ilk robot-yardımlı laparoskopik radikal prostatektomi yapıldı. Bugün Amerika'da prostatın kanser cerrahisinde en sık kullanınlan tekniktir. Robotik cerrahi bazı önemli avantajları vardır minyatür, küçük insizyon, azalmış kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci vardır. Dezavantajı değişebilmekle birlikte hasta daha fazla süre anestezi altında kalabilir. Açık, laparoskopik ya da robot yardımlı laparoskopik tekniklerinin bir birine kanserden kurtulma başarısı yönünde üstünlüğü yoktur, genel kabul gören cerrahi yöntem doktor ve hastanın ortak tercihinin belirlenmesinde yatar.




Handan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla